USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

В СБУ із Савченко проводять слідчі дії, - адвокат

22 Березня 2018 21:51
Надія Савченко перебуває в Управлінні Служби безпеки України в Києві, з нею проводяться слідчі дії.

Про це повідомив журналістам її адвокат Дмитро Бугай, інформує Українська Правда.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко пред’явив Надії Савченко підозру, оскільки відносно депутатів Верховної Ради є особливий порядок пред’явлення підозри. Після цього було її затримання в порядку статті 208 і проведено допит. Завтра орієнтовно о 9 годині буде проведено засідання у Шевченківському районному суді з метою обрання запобіжного заходу", - розповів захисник.

Слідство клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокат додав, що він разом із колегами отримав подання з додатками і збирається їх вивчати.

Зі слів Бугая, Луценко не брав участі у допиті Савченко. У коментарі журналістам адвокати нардепа заявляють, що затримання Савченко було незаконне.

Як повідомлялося, Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Верховної Ради продемонстрував відеодокази, які підтверджують, що Савченко та Володимир Рубан брали участь в організації перевезення зброї з окупованих територій Донбасу, а також обговорювали плани держперевороту. Крім того, під час засідання Ради 22 березня нардеп відмовилась віддати зірку Героя України. Надія Савченко тепер без депутатського імунітету. Верховна Рада 22 березня зняла з неї недоторканність.

Савченко інкримінують взаємодію із ватажками бойовиків, змову із Володимиром Рубаном, який уже під арештом, та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, на думку ГПУ, було фізичне знищення керівництва держави та захоплення влади. Савченко визнала причетність до вивезення зброї та розмов про організацію терактів, але назвала це власною спецоперацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus