USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Відео з викраденою Савченко за 2 години до вбивства російських журналістів

11 Березня 2015 14:18
Захист українки Надії Савченко має відео, записане росіянином, яке підтверджує, що її викрали ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк та Антон Волошин.

Про це в ефірі Телеканалу новину "24" повідомив адвокат Марк Фейгін.

На відео знято, як терористи надягнули на голову Савченко пов’язку і допитують її.

Те, що це територія України, не оскаржує навіть слідство, оскільки слідство не стверджує протилежного, а погоджується з тим, що вона потрапила у полон у батальйон "Зоря" 17 червня. Тут набагато важливіший час, повідомив Фейгін.

Зі слів адвоката, власні експерти визначили, що відео було знято близько 10-ї години ранку.



Позиція слідства така, що Савченко коректувала вогонь, коли було вбито російських журналістів, а після цього, близько 12-ї години, подзвонила комбату "Айдару" Сергієві Мельничуку. Однак, дані слідства і відео не збігаються, адже згідно з доказами захисту Надія вже дві години перебувала в полоні, у неї забрали телефон і одягнули в балаклаву.

"Наші спеціалісти провели свою експертизу. Спеціаліст визначив за градусами, азимутами, позицією сонця, що це 10-та ранку", - зазначив Фейгін.

Захист Савченко подав клопотання, щоб це відео долучили до матеріалів справи і були проведені дві експертизи (на визначення голосу Савченко та цифрова експертиза на визначення часу зйомки).

Автор відео теж відомий – це громадянин Росії Єгор Рускій, який зараз називає себе мером Лутугиного, що на окупованій частині Луганщини. Адвокати вимагають у слідства, щоб допитали і його.

Нагадаємо, штурман Військово-повітряних сил України Надія Савченко воювала на Донбасі у складі батальйону Айдар. Льотчиця потрапила в полон до сепаратистів, після чого опинилася в СІЗО на території Росії.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін анонсував, що найближчим часом її захист запустить нову міжнародну процедуру з її звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 11 Березня 2015 14:35
Марк... одні євреї скрізь!!! Як вже дістали!!!
ввв Показати IP 11 Березня 2015 15:10
тут євреї... там євреї... як тепер будете жити?
Анонім Показати IP 11 Березня 2015 16:29
а деж відео

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus