USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завтра волинські шахтарі разом з колегами підуть до Президента

21 Квітня 2015 22:35
Третій всеукраїнський з’їзд шахтарів сьогодні напрацював низку документів та ухвалив відповідні рішення. З’їзд гірників із усієї України розпочався сьогодні о десятій ранку. На захід запросили Прем’єр-міністра та Президента України, однак, прибув лише профільний міністр - Володимир Демчишин.

Про це повідомляє «Нововолинський інформаційний портал».

Шахтарські активісти пригнали під Жовтневий палац "люстраційну" двотонну вагонетку, розфарбовану в кольори національного прапора.

Упродовж дня шахтарі обговорювали кризу у вугільній галузі, основні акценти - закриття шахт та відсутність держфінансування вугільної галузі. Мінстр Демчишин запевнив, що наразі йдеться про ліквідацію лише трьох вугільних підприємств - про закриття третини діючих шахт мова не йде. Виступ чиновника шахтарі супроводжували емоційними вигуками. Після виступу Міністра шахтарі мали змогу поставити свої запитання.



Нардеп Олег Ляшко згадав міністрові й імпортоване вугілля, й "пенсійний" податок, і хронічну невиплату заробітної плати. Нардеп Сергій Каплін зауважив, що після того, як буде створена і запрацює тимчасова слідча комісія щодо розслідування дій Уряду, кошти на держфінансування шахт знайдуться.



Близько шостої вечора з’їзд затвердив резолюцію: завтра, коли до Києва приїдуть ще близько трьох тисяч гірників, учасники з"їзду підуть вручати Президенту звернення. У цьому зверненні шахтарі вимагають затвердити державну програму підтримки шахт, вимагають відставки Демчишина і висловлюють недовіру чинному уряду.

Шахтарі запевняють: якщо їхні вимоги не почують - готові блокувати київські автошляхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Федоренко Показати IP 22 Квітня 2015 03:53
коментар було видалено
вуглик Показати IP 22 Квітня 2015 07:04
Так Гунчик і Ко. вже стільки повиплачували, а шахтарі все ходять...? Так хто що робить чи лише піар???
Вася Показати IP 22 Квітня 2015 09:13
А деж бороце Гуссссь і своїми лозунгами і допомогою шахтарям???? Все продався Єремеєву получає від нього зарплату і шахтарі вже не треба????
Пєтя до Вася Показати IP 22 Квітня 2015 11:36
Єремеєву не продався і шахтарі йому не треба! Мартиненко пояснив вже давно Гузю, що треба "робити"!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus