USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вибори у Франції: опублікували результати екзит-полів

23 Квітня 2017 21:37
Згідно з попередніми даними екзит-полів, найбільше голосів на виборах президента Франції набрав кандидат-центрист Еманюель Макрон, пише Радіо Свобода.

За Макрона проголосували 23,7% виборців. Цей результат відкриває йому шлях для участі у другому турі виборів, який запланований на 7 травня.

До другого туру також виходить кандидат від крайнього правого Національного Фронту Марін Ле Пен, яка набрала 21,7% голосів.

Інші фаворити – представник крайніх лівих Жан-Люк Меланшон та консерватор Франсуа Фійон – набрали однакову кількість голосів – 19,5%.

Участь у першому турі президентських виборів у Франції взяли 77% виборців, за остаточною оцінкою Ipsos наданою французьким ЗМІ на основі репрезентативної вибірки з 500 виборчих дільниць.

У 2012 році – участь сягнула 79,48%.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ У ФРАНЦІЇ: ЯК ГОЛОСУВАЛИ УСІ КАНДИДАТИ

Нагадаємо, 23 квітня у Франції відбувається перший тур президентських виборів, в якому беруть участь 11 кандидатів. Двоє з них, що отримають найбільшу кількість голосів виборців, вийдуть у другий тур, який відбудеться 7 травня.

Як повідомлялося, на початку 2017 року проросійський кандидат Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 23 Квітня 2017 22:12
У другому турі переможе Марін Ле Пен,якій заборонено в"їзд в Україну...
123 Показати IP 24 Квітня 2017 06:52
США вже призначили президентом Макрона. Взагалі не розумію навіщо вся ця комедія з виборами. Коли стало зрозуміло, що Ле Пен і Фійон за налагодження відносин з Росією США стали піарити Макрона і топити двох перших. Хтось має сумніви на рахунок виборів у Франції?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus