USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи знесуть луцькі «хрущовки»

29 Березня 2018 20:54
Попри законодавчі ініціаціви влади, хрущовки у Луцьку зносити не будуть. Стан застарілих будинків влада вважає задовільним. Більшість такого житла вже приватизована. Окрім того, місто поки не має можливості відселити жителів цих помешкань у інші, сучасні багатоповерхівки.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Питання про те, що так звані "хрущовки", зведені як тимчасове житло ще у 60-х роках минулого століття, перейшли у ранг "застарілого житлового фонду", постало у 2017-му році. Термін придатності цих будинків збіг. І згідно закону України "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду" 2006-го року, їх необхідно або зносити або ж повністю реконструювати. Процес цей курує місцеве самоврядування під пильним оком "центрального органу влади", а ось відновленням житла повинен займатися безпосередньо інвестор.

І якщо Київська міськрада, згідно із проектом генерального плану Києва вважає, що час зносити 3055 п’ятиповерхових “хрущовок", то у Луцьку, на думку чиновників, справи не настільки кепські.
Не менш "відексплуатованими" в обласному центрі Волині виглядають і панельні багатоповерхівки. Хоча, представники влади міста кажуть, що деякі з них ремонтувалися і наразі мають досить пристойний стан.

Однак, забудовники дотримуються іншої думки. Зокрема, на їхню думку, демонтувати старі п’ятиповерхівки потрібно.

На таку позицію будівельників віце-прем'єр-міністр, міністр з питань ЖКГ Геннадій Зубко каже, що до того, як почати щось руйнувати, необхідно прорахувати усі нюанси. Зокрема, прийняти генеральний план забудови, показати людям як буде організована соціальна інфраструтура, а не просто знести" хрущовку" і побудувати там багатоповерхівку, отримавши прибуток. Проаналізувавши усю ситуацію, стає зрозумілим: закон прийнято, а механізм його виконання - лише в процесі.

І якщо у столиці з людьми хоча б обговорюють можливе переселення у сучасні будинки, то у Луцьку - це питання не на часі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пропозиції Показати IP 29 Березня 2018 23:27
"...Стан застарілих будинків влада вважає задовільним" . "... І наразі мають досить пристойний стан" ."... То у Луцьку це питання не на часі." Владо ! Ну як можна оперувати такими термінами ? Ви розписуєтесь у своїй некомпетентності. Не компроментуйте себе в очах громади ! Спочатку запустіть юридичний механізм обстеження технічного стану спеціалізованими організаціями, які в своєму складі мають сертифікованих виконавців. Матеріали розгляньте на засіданнях комісій, затвердіть на засіданні виконкому і т. д. Маєте ж генплан, маєте зоннінг, маєте ДПТ. Якшо ви не започаткуєте цього процесу, ви, не дай бог, можете своєю некомпетентністю і бездіяльністю паразити людей на біду .Адже не термін придатності, а термін експлуатації, не всіх, а багатьох будинків вийшов. Ви навіть не знаєте, чи є серед житлового фонду аварійні будинки. За тим всім - людські життя. Може і в багатьох випадках заключення спеціаліств співпадуть із вашими спонтанними умозаключеннями, але ви після того задекларуєте себе як професіонали, яким не байдужа доля людей.Луцьк це не не Харків чи Дніпро - тут точно не дійде до комплексної реконструкції кварталів, але по окремих будинках проблеми є . А чи зносити, чи ремонтувати, чи реконструювати і де нове будівництво розміщати - то вже похідна від першого. Пріорітет - це люди .
Будівельник Показати IP 30 Березня 2018 07:09
Моя особиста думка - цим питанням потрібно починати займатись вже на серйозному рівні. Ні в якому разі не допускати варіанту реконструкцій, воно абсолютно ні чим не допоможе. Потрібні на місці старих будувати нові, при цьому не просто будувати для заробітку забудовника а будувати врахувавши всі складові. Це можна і треба робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus