USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для 186 тисяч лучан не вистачить місця у бомбосховищах

26 Лютого 2015 09:10
Лише 31 тисяча мешканців міста зможе поміститися в наявних захисних спорудах, тож у разі надзвичайних ситуацій лучан закликають використовувати підвали багатоповерхівок.

Про це під час 71-ї сесії міськради 25 лютого повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Луцької міської ради Юрій Кирилюк.

З його слів, для укриття населення у місті був створений фонд захисних споруд цивільного захисту, до якого належать 125 споруд місткістю 31 тисяча осіб. Так, у місті налічується 62 сховища, 13 протирадіаційних укриттів, 50 найпростіших укриттів. Оскільки населення міста становить 216 тисяч осіб, тож укрити все населення в сховищах та протирадіаційних укриттях неможливо (приблизно для 186 тисяч осіб не вистачить місця у вказаних сховищах). Потрібно ще до 200 укриттів середньої місткості по 100 осіб кожне. Він зазначив, що за часи незалежності не було збудовано жодної такої споруди, раніше їх будували в основному на підприємствах, для захисту працівників, натомість місцеве населення повинно було евакуйовуватися в безпечні районі, визначені Міноборони.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКІ БОМБОСХОВИЩА: ВІД ЗАВАЛІВ ДО РОЗКОШІ. ФОТОРЕПОРТАЖ

У разі потреби, з його слів, населення може використати найпростіші укриття – споруди подвійного призначення, цокольні підвальні приміщення будинків, особисті підвальні приміщення в приватному секторі, де можна укритися від бомб, снарядів та куль. Департамент житлово-комунального господарства міськради спільно з фахівцями ДСНС здійснив перевірки підвальних приміщень у 785 багатоповерхових житлових будинках, де фактично може укритися все населення міста. На фасадах будівель нанесли написи «укриття», а на будинках, де підвалів немає, вказівники та адреси найближчого укриття.
ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ЛУЧАНАМ ХОВАТИСЯ У РАЗІ ТРИВОЖНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ

Своєю чергою, представник громадської ради при облдержадміністрації Сергій Рубчев зазначив, що окремі підприємства перешкоджають в інспектуванні їхніх сховищ. Так, не дозволили проінспектувати укриття на підприємства «Укртелеком», а Роман Карпюк, який є власником приміщення в районі вулиці Конякіна, з його слів, переобладнав сховища у тренажерний зал та не дозволяє його інспектувати.

ЧИТАТИ ПЕРЕЛІК БОМБОСХОВИЩ У ЛУЦЬКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
111 Показати IP 26 Лютого 2015 10:06
то подати на тих виродків в суд, штрафанути - щоб не умнічали
НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Лютого 2015 10:23
так звані бомбосховища - це потенційні братські могили. вони не витримують авіаударів і не обладнані системами життєзабезпечення та захисту від зброї масового ураження. так що нема за чим шкодувати.
Організація "ОВАЛ✈" Показати IP 26 Лютого 2015 10:58
Народ, без паніки. За містом військовий аеродром, на території якого десятки порожніх бетонних капонірів, вкритих зверху товстим шаром землі. Вони будувались з розрахунком на те, що на Луцьк впаде "ядрьона" бомба і вони при цьому вистоять. Кожен з цих капонірів має досить велику площу, так що при потребі в цих капонірах може знайти прихисток не одна тисяча жителів міста. У всякому разі жителів приватного сектора Вишкова точно можна буде там розмістити.
НЕЛУЧАНИН до Організація "ОВАЛ✈" Показати IP 26 Лютого 2015 12:09
одна проблема, а вірніше кілька проблем. 1. туалетів, води, їжі, протигазів, ОЗК у цих капонірах нема. скільки часу тисяча людей там витримає ? 6 годин максимум.
НЕЛУЧАНИН до Організація "ОВАЛ✈" Показати IP 26 Лютого 2015 12:10
а при застосуванні зброї масового враження (наприклад хімічної) - це братська могила
Організація "ОВАЛ✈" до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Лютого 2015 12:35
Ядерний удар ці капоніри витримають. А от проти хімічної зброї вони безсилі, Ви праві, бо вони не є герметичними. Та і від опромінення вони не врятують в разі ядерного удару, лише від ударної хвилі.
НЕЛУЧАНИН до Організація "ОВАЛ✈" Показати IP 26 Лютого 2015 13:54
витримаєть лише один фактор ядерного вибуху - ударну хвилю. всі інші - температурний стрибок, радіаційне опромінення, і радіаційне забруднення не витримають
Організація "ОВАЛ✈" до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Лютого 2015 14:04
Температурний стрибок вони також витримають. Не витримають опромінення, але на це вони і не розраховувались. Я ж не кажу, що це укриття на довгий строк. Та і хто буде наносити в наш час по Луцьку ядерний удар? А від звичайного бомбардування вони прекрасно захистять. Перечекали, наліт завершився і вийшли назовні. Сирена, черговий наліт - знову зайшли всередину цих капонірів.
НЕЛУЧАНИН до Організація "ОВАЛ✈" Показати IP 26 Лютого 2015 19:36
ти в курсі , яка температура в 10 кілометровій зоні від епіцентру ядерного вибуху ? люди Хірошіми і Нагасакі також не думали, що на них скинуть ядерну бомбу. коли вже свистять бомби, в той капонір максимум 100 чоловік встигне заховатись.
Організація "ОВАЛ✈" до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Лютого 2015 21:52
Температура дуже висока, але бетонні стінки капонірів настільки грубі (до 5 метрів), що потрібний дуже, ну дуже довгий вплив навіть такої високої температури, щоб температура всередині капоніра стала нестерпною. За все літо сонце не може прогріти ці капоніри і температура всередині їх ніколи не підіймається вище +15 за Цельсієм. Плюс товстий шар землі над бетоном. Так що температура від ядерного вибуху нічого не заподіє тим, хто на цей момент буде всередині капонірів. Їх же ж не дурні проектували. Їх проектували з таким розрахунком, що після ядерного вибуху з них виїдуть літаки і полетять на завдання. А щодо встигти заховатись, то жителі Вишкова можуть встигнути в разі своєчасного оповіщення про авіаналіт. Жителі інших районів просто не встигнуть до аеродрома дістатись через відстань.
Анонім Показати IP 26 Лютого 2015 13:13
ТРЕБА НАТИРАТИСЯ ЗЕМЛЕЮ,ТОБТО ПРИВИКАТИ ДО ЗЕМЛІ....І ЗЕЛЕНКОЮ МАЗАТИ ЛОБА , ЩОБ ГОЛОВА НЕ БОЛІЛА..
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 26 Лютого 2015 13:54
я бачу, ти знаток. сам випробував, чи хтось підказав ?
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Лютого 2015 14:57
ЯК НЕДАЙ БОГ БАХНЕ ТОДІ ПОБАЧИМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus