USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не рубати недостатньо. Які екологічні ініціативи можуть врятувати ліс

6 Вересня 2021 17:10
Ще Олександр Довженко казав: «Якщо ти за все життя не посадив жодного дерева - плати за чисте повітря». Пройшло чимало років, але ситуація з повітрям тільки погіршилася, рівно пропорційно з кількістю вирубаних і, після 2020 і 2021 років, знищених вогнем дерев. Екоактивісти переймаються глобальним потеплінням, що теж правильно, але про необхідність дихати людство часто забуває.

Але дихати нам таки потрібно при будь-яких температурах, і, як ми знаємо з перших уроків природознавства, для кисню нам потрібні рослини, бажано дерева.

Зупинити машину вирубування дерев заради всіх видів паперових товарів вкрай складно. Тому треба відновлювати ліс, компенсувати ту кількість дерев, які забезпечать наше майбутнє киснем.

Це можна робити приватно, як у Довженка, висаджуючи дерева в себе на подвір’ї чи деінде, де є можливість. А можна впливати масштабніше, облаштовуючи зелені куточки в офісі, не спалюючи дерева під час будівництва, а оббудовуючи їх, чи масштабно висаджуючи дерева, створюючи цілі парки.
Саме останній спосіб компенсації вирубаних лісів обрав для себе забудовник «Сімейна Фортеця» в новому житловому районі «Гордість». П’ята частина району віддана під великий парк, як із окультуреними зонами, так і більш дикими, подібними до лісу.
Окрім того, всі мікрорайони всередині максимально озеленені, щоб створити відчуття поєднання з природою та життя в парку, а не поруч з ним.
Подібного масштабу компаніям та муніципальним організаціям варто звертати увагу на такі ініціативи, придумувати свої, залучати до них людей та пояснювати, чому перспектива платного повітря може бути цілком реальною, якщо людство продовжить у тому ж дусі. Врешті, Олександр Довженко абсолютно точно та людина, до авторитету якої варто дослухатися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 6 Вересня 2021 17:47
ліквідувати злодіїв лісників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus