USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перший старт у будівництві нової школи в Осівцях

4 Червня 2016 17:06
В Осівецькій школі І-ІІ ступенів Камінь-Каширського району навчається 179 дітей. Цей освітній заклад вже давно не відповідає стандартам. Щодня, приходячи за знаннями, учні ризикують своїм здоров’ям. У тісних маленьких класах відчутна сирість та вологість. На стелях – сліди від дощу.

Батьки учнів розповідають, що вже двічі замикала електропроводка і спалахувала пожежа. Опалення – пічне. Матеріальна база вже давно потребує оновлення. Тут взагалі немає спортзалу, приміщення під бібліотеку, відсутня їдальня, комп’ютерний клас. Корпуси розкидані на відстані кількасот метрів один від одного і дуже нагадують звичайні старезні сільські хати.

Ще з дев’яностих років осівчанам обіцяють нову будівлю. Тричі навіть виготовляли проектно-кошторисну документацію за бюджетні гроші.

«Наш навчальний заклад у найгіршому стані в районі», – зазначає директор Осівецької школи Любов Дем’яник.

Нещодавно осівчани звернулися з цією проблемою і до голови облради Ігоря Палиці. А вже на останній сесії обласної ради з ініціативи фракції політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» на зведення нової школи в Осівцях виділили перший мільйон з вільних залишків обласного бюджету. Питання цього навчального закладу перебуває під контролем керівництва фракції УКРОП у Волинській обласній раді – Вячеслава Рубльова та Ірини Констанкевич.
Голова фракції УКРОП в облраді Вячеслав Рубльов каже, що це – лише старт для вирішення проблеми осівецької громади. «Під час наступної сесії, де переглядатимуть бюджет та перерозподілятимуть кошти вільних залишків за перше півріччя, УКРОП буде ініціювати виділення другого траншу коштів на будівництво школи. Також ми готуватимемо звернення через наших депутатів від УКРОПу у Верховній Раді, аби фінансування на школу було виділене і на державному рівні. Ми наполягатимемо на включення даного об’єкту на фінансування з державного фонду регіонального розвитку», – каже Вячеслав Рубльов.

Днями Вячеслав Рубльов зустрівся з осівецькою громадою, аби пояснити людям особисто, в який спосіб відбувається процедура виділення коштів та як саме залучаються кошти на зведення нової школи. Місцеві мешканці кажуть, що до останнього боротимуться за те, аби їхні діти вчилися, перш за все, у безпечних умовах. Вони поцікавилися у голови фракції УКРОП, чому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» планує збудувати басейн у Камінь-Каширському. Осівчани переконані, що краще частину цих коштів спрямувати на їхню школу.

Заступник голови правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», заступник голови фракції УКРОП в облраді Ірина Констанкевич зазначає, що в пріоритетах роботи фонду – створення комфортних умов для розвитку освіти та спорту, підтримка здорового способу життя у всіх куточках Волині. Ірина Мирославівна зауважує, що для дітей однозначно повинні бути створені якісні умови для здобуття освіти. Оскільки йде мова про чималу суму для будівництва корпусу школи – це питання потрібно вирішувати через залучення коштів з державного бюджету. Після виконання основних будівельних фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» звичайно ж також долучиться до облаштування школи.

«Щодо басейну в Камінь-Каширську, то хочу сказати, що Ігор Палиця завжди виконує обіцяне, – говорить заступник голови правління фонду «Тільки разом» Ірина Констанкевич. – Наразі ми ведемо переговори з місцевою владою, щодо того, хто зможе взяти басейн на свій баланс і чи зможе місцевий бюджет забезпечити його утримання. Йде мова про значну суму, адже очищення води, зарплата персоналу, проведення різних технологічних процедур на рік вартує понад мільйон гривень. Сьогодні ще ми не отримали відповіді ні від Камінь-Каширської райдержадміністрації, ні міськради».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 4 Червня 2016 17:53
А це 23 виборчий округ?
Анонім Показати IP 7 Червня 2016 16:53
З об`єднанням в одну громаду відремонтували у селі Рукшин, що на Хотинщині, дитячий садочок це #перемога https://pogliad.ua/news/chernivtsi/ob-ednannya-gromad-dopomoglo-onovitisya-sadochku-u-rukshini-296066

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus