USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку сім родин загиблих учасників АТО отримають земельні ділянки

13 Жовтня 2015 15:37
Безоплатні земельні ділянок нададуть сімом родинам загиблих у АТО лучанам.

Про це стало відомо під час засідання земельної комісії Луцької міської ради сьогодні, 13 жовтня.

Члени профільної комісії повідомили про те, що вчора, 12 жовтня, спеціальна комісія оглянула і затвердила 7 земельних наділів для родин загиблих бійців. Усі вони знаходяться на вулиці Гущанській.

Так, дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських та будівельних споруд без обговорення надали матері загиблого Героя Сергія Куруки Вірі. Крім того, один земельний наділ на двох отримають дві доньки загиблого бійця Сергія Помінкевича.

«Річ у тім, що з першою дружиною Сергій був у розлученні, а з другою - проживав у громадянському шлюбі. Так чи інакше, але дві доньки залишились сиротами. Тому є пропозиція розділити стандартних 10 соток земельного наділу на вулиці Гущанськійна них двох – по 0,5 соток кожній», - запропонував голова профільної комісії Володимир Никитюк.

Таку ініціативу обранці громади також охоче підтримали.

Однак складнощі виникли із вирішенням питання щодо надання землі тим родинам, які перебували у розлученні, або не узаконювали відносин, проживаючи у цивільному шлюбі.

Зокрема, із дружиною загиблий воїн Сергій Шкредь перебував у розлучення, тому обранці громади поцікавились, чи не подавала зустрічної заяви на тримання землі мама лучанина, прізвище якої Коханюк.

А ось загиблий боєць В’ячеслав Іонов проживав в громадянському шлюбі з дружиною протягом 16 років. Однак, чи матиме вона право на отримання землі – під питанням. Окрім того, заяву на наділ написала його мати. Але батько воїна уже встиг «відхопити» ділянку під забудову у місті Кременчуку, про що Луцьку міську раду й повідомив у листі тамтешній мер.

«Мама написала заяву окремо і в телефонній розмові сказала, що батько не приймав участі в вихованні сина. Однак, він віддав всю матеріальну допомогу мамі. То чи має одна й та ж родина право на отримання двох земельних ділянок», - таке питання постало перед членами комісії.

Тож, обранці громади не придумали нічого кращого, аніж покликати на засідання наступної земельної комісії й цивільну дружину, й матір військового

«Буде скандал. Але краще цей скандал вирішити тут, ніж вони підуть у суд», - зазначив депутат Валерій Бондарук.

Окрім цього задля зясування формальних обставин члени комісії поставили під питання виділення земельної ділянки родинам Стеценко та Смолярчук до засідання наступної комісії.

Натомість, нещодавно дружина загиблого Героя АТО Віктора Кумецького Руслана, яка після смерті годувальника залишилась одна із двома дітьми, також написала заяву на отримання землі. Її розглянуть під час наступних засідань.

А от родині загиблого Дениса Чабанчука надали земельний наділ без зайвих запитань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus