USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку забудовники просять зменшити пайову участь

3 Листопада 2016 13:56
Пішохідна доріжка, тротуари, водопровід та каналізація: прохання трьох забудовників щодо врахування поліпшень інфраструктури та зменшення пайової участі вивчали під час виїзного засідання профільної комісії міськради.

Об’єкти, щодо яких пропонується зменшення пайової участі, оглянули у рамках виїзного засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 3 листопада.

Так, щодо багатоповерхівки на вулиці Набережній, 8, членам комісії повідомили, що пропонують зменшити пайову участь на 49,614 тисяч гривень. Так, забудовник «Луцьксантехмонтаж №536» облаштував водопровід низького тиску діаметром 160 міліметрів завдовжки 24,5 метра, вартість якого складає 37,676 тисячі гривень, та тротуар площею 23,75 метра квадратного на 11 тисяч гривень.

Як поінформував начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, вже сплачені 844 тисячі гривень пайової участі, а якщо врахувати вказані поліпшення, то пайова участь становитиме 794 тисячі. Посадовець запевнив, що всі об’єми робіт та розцінки перевіряли спеціалісти.

Наступний об’єкт – на вулиці Дмитра Іващенка, 2, де ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» має укладений договір пайової участі з міськрадою на 743 тисячі гривень, з яких вже сплатили 520 тисяч.

Як розповів заступник директора підприємства Микола Фокін, тут планують облаштувати пішохідну доріжку завширшки 1,2 метра. Вона пролягатиме повз школу №27, яка зараз будується, та дитсадок. Роботи вартуватимуть 231 тисячу гривень – на цю суму просять зменшити розмір пайової участі. Доріжка, мовляв, слугуватиме вихованцям дитсадка та учням школи, адже в протилежному разі їм доведеться ходити грязюкою.
На що член комісії Сергій Балицький зауважив, що варто з’ясувати, чи будуть комунальники облаштовувати автодорогу поблизу цієї пішохідної доріжки. Якщо дорога буде облаштована, доцільно використовувати бордюри, якщо ж ні – поребрики, що вартуватиме дешевше.

Тож на наступне засідання комісії вирішили запросити директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, аби уточнити, чи буде проведена автодорога поряд з цим об’єктом, після чого ухвалюватимуть рішення.
Останній об’єкт, який перевірили члени виїної комісії, розташований на вулиці Грабовського, 5. Саме тут ФОП Володимир Назарук здійснює реконструкцію нежитлової будівлі під багатоквартирний будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями. Загальна пайова участь становить 274 тисяч гривень, а вартість мереж, які він облаштував (каналізації та водопроводу) – 463 тисячі. Підприємець просить зарахувати вартість поліпшень інфраструктури у сумі 274 тисячі гривень.

Це питання також вирішили розглянути під час наступного засідання комісії, отримавши детальну інформацію щодо параметрів водопроводу та каналізації від КП «Луцькводоканал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оксана Показати IP 3 Листопада 2016 14:55
Цікаві розцінки 23 кв.м пішохідної доріжки за 11 тис.грн. А мені 45 кв. з вартісю плитки за 11 тис.поклали восени.
Шанновні депутати... Показати IP 3 Листопада 2016 14:58
чому рахувати каналізацію в поліпшення інфрастуктури.....яким чином вона поліпшилась ..тим що з новопобудованого чи реставрованого будинку каналізація буде тікти не їм у підвал а у центральну мережу!!!?????Чи може десь є в місті багатоквартирні будинки в яких відсутня централізоване водовідведенння!!?????....Тимбільше водогони цю будують індивідуально а не для загального користуванння.Доріжка так...її будуть викорисовувати всі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus