USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Вдова волинського бійця АТО може стати безхатьком

2 Листопада 2015 15:41
Дружина загиблого в АТО бійця Михайла Ілляшука живе в орендованій квартирі. Нещодавно власник помешкання поставив їй жорсткі умови – до нового року виселитися. Держава житлом сім’ю не забезпечила, тому жінка у відчаї.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком сьогодні, 2-ого листопада.

Мати загиблого пані Ілляшук приїхала із Володимира-Волинського, каже, що з приводу їхньої проблеми градоначальник розводить руками.

«Син загинув в АТО, невістка немає де жити, знімає квартиру, а хазяїн їй сказав, що вона до нового року повинна звільнити помешкання. Була в мера Петра Саганюка. Він сказав, що робить усе, що залежить від нього, але що ж моя невістка буде робити з нового року?! Вона і так усі гроші що заробить – віддає за комунальні послуги і оренду житла, а тут ще й таке», - розповідає про проблему волинянка.

З цього приводу губернатор відповів, що впродовж 10 днів дасть відповідь, як їм бути далі.

«Ситуація така, що Кабмін прийняв рішення виділити кошти на закупівлю квартир сім’ям загиблих. Ці кошти ОДА не тратить, ми їх передаємо містам та районам у порядку черговості. Дві квартири у Володимирі-Волинському, ваша невістка і сім’я – перші у черзі. Якщо ж будуть кошти, то місто зобов’язане буде купити квартиру, якщо ж не вистачить грошей, то міста доплачують свої гроші. Тому ми повинні зараз чекати цільові гроші із Києва. Аби цей процес пришвидшити, то до вас поїдуть люди, аби скласти відповідний документ-підтвердження, що дружина загиблого немає місця постійного проживання. Далі ми підготуємо лист і звернемося в Міністерство», - відповів Гунчик.

ЧИТАТИ ЩЕ: Мінрегіонбуд пропонує Луцьку 2,5 мільйона гривень на житло за цінами, яких немає

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що більше трьох мільйонів гривень державних субвенцій отримала Волинь для будівництва чи придбання житла воїнам АТО. Втім, ці кошти ще не освоїли, майже половина «висить» на рахунках казначейства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus