USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Висотку в Луцьку добудували до криміналу

17 Грудня 2014 17:17
З приводу добудови кількох поверхів до однієї з новобудов у Луцьку вже відкрита кримінальна справа. А тим часом в області мізкують, як зробити, щоб і мати змогу рятувати людей в разі НП, і як не відбити охоту від будівництва багатоповерхівок.

Нагадаємо, забудовники часто самовільно добудовують додаткові поверхи у дев’ятиповерхівках. Врятувати мешканців таких будинків рятівники не зможуть через брак спецтехніки. Адже на озброєнні рятівників відсутні автодрабини, які дозволяють досягти вище 9 поверху. А в Луцьку взагалі додумалися: до 9-поверхівки на вулиці Сухомлинського, 11, добудували ще кілька поверхів. Нині по цьому факту відкрили кримінальну справу.

Про це йшлося під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 17 грудня.

Як пояснила заступник начальника Держархбудінспекції в області Ольга Жига, згідно з чинним законодавством, інспекція небагато інспектує. Під час виконання проектних робіт вона впливати не може. Перевіряти після здачі можуть лише об’єкти 4-5 рівня (великі заводи, об’єкти підвищеної небезпеки), або об’єкти, які фінансуються з держбюджету. А дозвіл на введення в експлуатацію взагалі надають в Києві.

Інспекція може лише перевіряти об’єкти, які розпочали будівництво, чи відповідають вони проекту, чи ні. Функція інспекції - контроль за дотриманням ведення будівельних та підготовчих робіт.

За будівництво несуть відповідальність двоє: проектанти і власник, пояснив начальник обласного управління містобудування і архітектури Юрій Казмірук. Він зауважив, починаючи добудову поверхів на вулиці Сухомлинського, 11, замовник мав розробити повноцінний проект з розрахунками, чи витримають несучі конструкції додаткові поверхи, з урахуванням усіх комунікацій. Те, що зробили забудовники – пряме порушення і нині там вже є кримінальна справа, каже Ольга Жига.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ЛУЦЬКІ ЗАБУДОВНИКИ ОБМАНЮЮТЬ ВЛАСНИКІВ КВАРТИР? РОЗСЛІДУВАННЯ

Він додав: обмежувати забудовників кількістю поверхів ніхто не має права, враховуючи скільки коштує земля під забудову. Тож, не виключено, що на Волині ще з’являться 12-16-поверхові будинки. І за умови проходження всіх процедур, ніхто їм не заборонить будувати такі об’єкти. Адже саме життя диктує: земля надто дорога, щоб на ній будувати 2-3-поверхові будинки.

В такому разі виникає закономірне питання: як же бути рятувальникам у випадку НП на поверхах, куди не можуть дотягнутися пожежні драбини? Юрій Казмірук запропонував вихід з цієї ситуації: всі забудовники повинні сплачувати пайовий внесок в розвиток інфраструктури населеного пункту. Розпорядниками цих коштів є органи місцевого самоврядування. Саме вони можуть передбачити використання цих грошей на закупівлю необхідної спецтехніки для рятувальників.

Власне, таку рекомендацію й записали в протокол засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Олесь Показати IP 17 Грудня 2014 17:28
А застужений (геть заслужений) архітектор області за що відповідає? . За бла-бла- бла своє? Замість конкретної роботи? Чинуша - нероба, з Луцьеого архітектора втік, тут прокуратура явно недопацювала, і диви- "вещає" з олімпу...... Люстратори , ви де?
обс до Олесь Показати IP 17 Грудня 2014 19:37
його постійно клинить - то пропонує бомбосховища будувати в будинках за рахунок інвестора, тепер пожежні машини також.Аби щось ляпнути а там трава не рости, як він у місті працював - точніше як місто працювало з таким архітектором
Anonymous Показати IP 17 Грудня 2014 19:25
придуравощные придурки ..... в Киеве меньше чем 15 этажей не строят .... во первых площадь земли та же а этажей больше можно экономить на плате за землю ... во вторых можно установить там где не хватает лестницы пожароной систему пожаротушения .... только этим не хотят заниматься потому что это не выгодно кому то .... а если захотят строить выстотки это уже проблемы пожарной части где им брать лесницы и машины .... тут всё просто а проблему делают глобальную ...
ВІН до Anonymous Показати IP 17 Грудня 2014 19:39
100%, і як цього не може знати головний архітектор області
Олесь до Anonymous Показати IP 17 Грудня 2014 19:56
100%
БЕНДЕРА до Anonymous Показати IP 18 Грудня 2014 01:11
Так едь в свою висотку, кацап) Установиш пожарку)))
ффф до БЕНДЕРА Показати IP 18 Грудня 2014 15:26
Не замучився ще тролити каацапчік?
До однієї баби ,шо с Показати IP 17 Грудня 2014 22:16
Шостакович плохой композитор.-Ты его слушал? -Нет, мне Рабинович напел.
обс до До однієї баби ,шо с Показати IP 17 Грудня 2014 22:22
я з ним 30 років по роботі пересікаюсь на всіх рівнях.А Шостакович нормальний композитор, якщо ти його слухав
Доктор Показати IP 18 Грудня 2014 00:09
Одна баба сказала ,шо олесю через передозований анонізмуз трапився викид жовчі в голову.Затям ,шо дерево виростає могутнім ,коли є гниль внизу.А про Шостаковича ,дійсно ,як і про Казмірука не через напєви рабіновича розумні люди судять...
Олесь до Доктор Показати IP 19 Грудня 2014 09:46
Доктор- казмірук себе з Шостакевичем порівнює! Це ДІАГНОЗ, пане самозакоханий гусак.... Палата №6. Геній і чинуша!!!."...галантерейщик и Кардинал- ето сила...." ( Три мушкетери.
Виктор Показати IP 18 Грудня 2014 01:08
Ганьба архетектору м. Луцька Хай подавиця грошима)
Гриня Показати IP 18 Грудня 2014 09:32
Дайте фотку добудованих поверхів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus