USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Філарет напередодні Собору заявив про незгоду з Константинополем

10 Грудня 2018 17:51
Предстоятель Київської православної церкви Київського патріархату Філарет за п’ять днів до відкриття історичного Об’єднавчого Собору відкрито заявив про власну незгоду із Константинополем, інформує ТСН.

За його словами, його архієреї не приймуть вимог Вселенського патріархату щодо процедури. Найбільших розбіжностей у баченні Собору між Києвом та Константинополем наразі дві. Перша – Київський патріархат за те, щоб собор був винятково архієрейським, тоді як у Стамбулі наполягають на участі у ньому вірян та пересічних священиків. Друга – у Києві вважають, що голосування під час виборів очільника церкви має бути відкритим. Константинополь за таємні вибори.

«Київський патріархат є найбільшою церквою. І від нас залежить, приймемо ми те, що від нас будуть вимагати, чи не приймемо. Якщо це буде корисно нам – то ми приймемо. Якщо це буде не корисно нам, ні державі, ні церкві, то ми просто не проголосуємо, відкинемо», – заявив Філарет.

Натомість в УПЦ Київського патріархату офіційно заявили, що готуються до Об’єднавчого собору 15 грудня та обов’язково візьмуть у ньому участь. Про це ввечері 10 грудня повідомив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій Зоря.

Архієпископ підтвердив що пропозиції стосовно регламенту є, але вони будуть обговорюватися.

«У Київському Патріархаті готуються до Собору і мають намір брати в ньому участь. Відповідно до благословення Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія у роботі Собору братимуть участь архієреї, клірики, монахи та миряни. Наявність пропозицій з боку Київського Патріархату до регламенту Собору чи процедури обрання Предстоятеля не означає, що у підсумку не буде узгоджене спільне бачення. Як учасники Собору, ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати і підтримувати їх», – йдеться в дописі.

Також Євстратій Зоря наголосив, що у Київському патріархаті «конструктивно налаштовані перед Собором узгодити з його Головою, представником Вселенського Патріарха митрополитом Еммануїлом, та з усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоби Собор відбувся успішно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Навуходоносор Показати IP 10 Грудня 2018 18:10
За бороды скоро будут таскать друг друга.
ще не зовсім свідоми до Навуходоносор Показати IP 10 Грудня 2018 18:15
Ото буде "потєха"!
ник до Навуходоносор Показати IP 10 Грудня 2018 18:19
не тобі лапоть вонючий коментувати...
Анатоль_ до ник Показати IP 10 Грудня 2018 19:00
Не мона так до людей казати, шановний Нiку. Треба ввiчливо та ласкаво звертатися, миж бо есть християни з тобою, брате.
пенсіонери до Навуходоносор Показати IP 11 Грудня 2018 09:13
петро порошенко краде мільядами гривень і цю мерзоту не карають падлюки! де справедливість? українські песіонери стали жертвами режиму пенсійного крадія мерзенного петра порошенка "оСучасника" непроіндексованних 1487гривневих пенсій нижче прожикового рівня 1998гривень в Україні стали пенсіонери українці,білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу одурачених за мізерну пенсійну залежність. І стало вже недоброю традициєю порошенку обкрадади всих пенсіонерів........Зловмиснику петру порошенку потрібно до 0 секунд, аби обікрасти пенсії у пенсіонерів... з нас соки вичавлює Прожитковий мінімум 1900гр. а мінім.пенсія 1487гр.-хіба це росія дає нам таку мізер-пенсію? На яку неможливо вижити неголодаючи! При януковичю я мав пенсію 300доларів (коли долар був 7гр.) А тепер переворотний президент-крадій пенсій мерзотник петро порошенко краде щомісяця з моєї пенсії по 220доларів а мені залишається 80доларів (по курсу гр.-дол.). Петра порошенка за кадіжки на нари!!!!!!!!!!!!!!
Навуходоносор Показати IP 10 Грудня 2018 18:34
Нику: Кому то творец дал много серого вещества, кому то мало, а кого то и вовсе обошел вниманием...Я же не виноват, что в числе последних оказались и Вы. Эти претензии адресуйте судьбе и провидению, пахнущий Вы наш всеми ароматами мира!
Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 20:19
Опомнился? Нет уж,будешь "цуловать" ручку стамбульскому царьку))))))
Петя Показати IP 10 Грудня 2018 20:31
Походу Томоса не будет ..уже отмазки начинают придумывать ..)
Любі свині Показати IP 10 Грудня 2018 23:17
Пропоную призначити нового "ждуна" - "Томосождун")
Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 23:44
Його пустили за стіл а він і ноги на стіл!
Я Показати IP 11 Грудня 2018 02:24
філарет вкурив що його хочуть "кинути".. починає скаржитись - а пізно... раніше треба було думати ..
володимир Показати IP 13 Грудня 2018 09:15
Філарете! Після згоди покладіть на вівтар свої покалічені души не хрещені хрещенці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus