USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На відновлення костелу Святого Миколая після пожежі за день зібрали 18 млн гривень

5 Вересня 2021 19:05
На відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві українські підприємці за день зібрали 18 мільйонів гривень.

Про це повідомив у Facebook засновник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечоткін, інформує УНІАН.

«18 мільйонів гривень зібрав український бізнес за 1 день на відновлення костелу Святого Миколая.

Те, що відбувалося останні 24 години, інакше як єднанням не назвеш. До 1 мільйона гривень, який на відновлювальні роботи в костелі виділить Rozetka, один за іншим приєднуються інші бізнеси», – зазначив він.

Кошти на відновлювальні роботи виділили Monobank, Альфа-Банк Україна, Райффайзен Банк, ПУМБ, ПриватБанк, а також компанії SD Capital, Нова пошта, Dragon Capital та ін.

Крім того, зазначив Чечоткін, «десятки середніх і малих бізнесів і ще більше простих людей теж зробили пожертвування».

Як ми писали, в результаті пожежі в костелі святого Миколая в Києві, яка сталася ввечері 3 вересня, пошкоджено внутрішнє оздоблення і згорів орган.

За фактом пожежі розпочато кримінальне провадження про порушення вимог пожежної безпеки (ч.1 ст. 270 ККУ). У Міністерстві культури та інформаційної політики розпочали оцінку пошкоджень костелу, щоб скласти перелік термінових протиаварійних та реставраційних робіт.

В Україні розпочали збір коштів на відновлення костелу та органу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus