USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

24 червня: події, факти, дні народження

24 Червня 2013 00:01
День народження 24 червня відзначають депутат Луцької міської ради Роман Романюк (на фото) і голова правління ГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк.
«ВН» вітають їх і бажають здоров’я, добробуту й удачі.
Хроніка «ВН»:

Минулого року у цей день у Луцьку відбулися змагання з нагоди Олімпійського дня бігу.

Цього дня у 2011 році волиняни пікетували Печерський суд Києва, де тривав процес над Юлією Тимошенко.
А 24 червня 2010-го голкіпера «Волині» Іссу Ндоє визнали кращим гравцем сезону 2009-2010 у Першій лізі.

Три роки тому Луцька міськрада затвердила Генеральний план міста.

А 24 червня 2008-го «ВН» повідомляли, що в Луцьку можуть відновити фестиваль авторської пісні «Оберіг».
Народилися:
Цього дня народилися український громадський і політичний діяч, педагог, літературознавець і письменник, перекладач Іван Стешенко, червоний командир часів громадянської війни Григорій Котовський, російський радянський актор Сергій Філіппов (Кіса Воробьянинов у комедії «12 стільців», лектор у комедії «Карнавальна ніч»), російський і радянський рок-музикант, гітарист групи «Кіно» Юрій Каспарян, українська співачка, солістка Національного театру опери та балету Ольга Микитенко, російська поп-співачка, акторка, колишня учасниця групи «Ліцей» Олена Перова, український гімнаст, віце-чемпіон Олімпіади-2000 у командних змаганнях Руслан Мезенцев, аргентинський футболіст Ліонель Мессі.
Сталося:
1812армія Наполеона, найбільша військова сила Європи, що налічувала до 600 тисяч вояків, перетнула річку Німан і вдерлась на територію Росії
В червні 1812 Наполеон розпочав похід у Росію. Наполеон розраховував розгромити російську армію в генеральній битві недалеко біля західного кордон він не зміг розгромити армію Баркаля-де-Толі і примусити імператора Олександра І укласти мир. Наполеону довго не вдавалось нав'язати росіянам генеральну битву,армія ,ведучи бої, втяглась глибоко в Росію. В битві під селом Бородіно французи завдали поразки російським військам, але не змогли їх остаточно розгромити.
Після битви французи ще зайняли Москву але так і не дочекавшись мирних пропозицій росіян Велика армія була вимушена розпочати відступ на захід, який завершився майже повною загибеллю його армії. Партизанська війна, російська армія і суворі морози призвели до повної катастрофи військ Наполеона.До Франції повернулось трохи більше 100 тисячі людей.

1947вперше офіційно повідомили про НЛО
У різних країнах існує безліч громадських самоврядних організацій та ентузіастів, які займаються реєстрацією та аналітикою явищ НЛО.
Ставлення до НЛО офіційних структур двоїсте. У ряді випадків, коли широта спостережень та розголос серед громадськості і ЗМІ не залишає можливості промовчати про явище, влади та інші офіційні організації визнають явища і призводять пояснення їх появи техногенними причинами або невивченими аномальними природними явищами. У ряді інших випадків вони заперечують сам факт явища, що викликає у громадськості підозри і конспірологічні теорії про популярність світового уряду і засекреченість фактів проявів інопланетного розуму.
Першим випадком офіційного визнання можливого інопланетного походження НЛО діючим державним діячем вищого рангу стало офіційне звернення на сесії Генеральної Асамблеї ООН у 1979 році президента Гренади. У числі президентів США, порівняно м'яке, що допускає таке походження НЛО теоретично (без підтвердження будь-яких випадків), висловлювали Джиммі Картер та Білл Клінтон.
У той час як прибічниками інопланетного походження спостережуваних НЛО є тільки невелика частина науковців, офіційна наукова громадськість світу має широку програму пошуку позаземного розуму SETI, яка передбачає можливість виявлення діяльності позаземного розуму в рамках досліджень проявів цього технічними засобами в далекому космосі. З розвитком комп'ютерних технологій та інтернету в програмі стала вестися розподілена обробка інформації на тисячах простих користувальницьких комп'ютерах.
2011у Печерському районному суді Києва почався суд над Юлією Тимошенко у справі про укладення газового контракту з Росією 2009 року.
24 червня 2011 року над Юлією Тимошенко розпочався суд в так званій «газовій справі» за звинувачення в перевищенні влади та службових повноважень під час укладання газових контрактів з Росією (2009 року). Суд над Тимошенко викликав великий міжнародний резонанс; керівники країн Євросоюзу, США, Росії та інших;а також міжнародні правозахисні організації — неодноразово заявляли, що цей суд є «політично вмотивованим».
11 жовтня 2011 року суд визнав Тимошенко винною за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) і її було засуджено до семи років в'язниці із забороною займати державні посади протягом трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus