USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кращі винаходи 2012 року. ФОТО

26 Листопада 2012 15:23
Роботи, найрізноманітніші механізми та інші винаходи 2012-ого року ‒ від найдоступніших до найекстримальніших запропонувало переглянути видання «Time».

Про це пише «Тиждень.ua».

Внутрішні хмари

Голландський дизайнер Бернат Смальде знайшов спосіб створення маленьких симпатичних хмар усередині приміщення. Для цього йому довелося зробити деякі метеорологічні розрахунки: встановити на необхідному рівні температуру, вологу і освітлення. Для того, щоб хмара матеріалізувалась посеред кімнати, дизайнер використав димову машину.

Набір для існування цивілізації

Марчін Якубовський побудував трактор всього за шість днів. Потім він вирішив розповісти світу, як він це зробив: він зробив креслення, підрахував бюджет і виклав відео з інструкціями в інтернет. Фермер і технолог, засновник ресурсу Open Source Ecology, Марчін виділив 50 найнеобхідніших машин для цивілізованого існування і створив їхні здешевлені версії, які можна зібрати в домашніх умовах.

Викрутка, яка активується рухом

Сенсори, якими оснащуються смартфони й ігрові приставки мігрували в будівельні інструменти Black&Decker. Нахиліть викрутку вправо лише на чверть дюйма і вставте гвинти за годинниковою стрілкою. Далі викрутка сама починає повертатися проти годинникової стрілки.

Слайдглайд

П’ятеро студентів та їхній професор Кріпа Варанасі придумали спосіб зробити таку поверхню, на якій би все безперешкодно зісковзувало: від кетчупа з пляшки до льоду на крилах літака. Для цього вони додали мікроскопічні частинки речовин рослинного походження, які зробили слизьким покриття з будь-яких матеріалів ‒ скла, кераміки, металу або пластику.

Тест на СНІД «Ораквік»

За допомогою всього лише мазка, тест «Ораквік» через 20 хвилин може ідентифікувати антитіла, які є сигналом ВІЛ-інфекції. Це перший медичний тест на ВІЛ, який можна застосовувати поза медичною установою, не чекаючи декілька днів.

Дистилятор для води на сонячних батареях

Дизайнер Габріеле Діаманті створив цей дистилятор на сонячних батареях для використання в прибережних районах в країнах третього світу, де існує проблема із забезпеченням прісною водою. Така модель дистилятора вдвічі дешевша і на 67% більш ефективна, ніж вже існуючі.

Рукавички для розмови

Четверо українських студентів створили рукавички, які дозволяють слабочуючим і німим людям спілкуватися з тими, хто не використовує або не розуміє мову жестів. Рукавички оснащені датчиками, які розпізнають мову жестів і переводять його в текст на смартфоні, який потім перетворює текст в вимовлені слова.
Техпет

Нова іграшка від компанії Bandai, що дала нам класичного віртуального вихованця тамагочі, тепер знову пропонує нову забавку. Ви можете завантажити додаток TechPet, а потім вставте iPhone в рамку робота-собачки.

Nike Flyknit Racer

Інженери Nike вирішили сплітати нитку в один шар, що зробило кросівки істотно легшими. Вони краще облягають ногу і екологічно чистіші. Також при їх виготовленні залишається менше відходів.
Шини, які накачуються самі

Як тільки тиск в цих шинах Goodyear, на які ще немає офіційної роздрібної ціни, стає занадто низьким, вони це ідентифікують. Відкривається внутрішній регулятор тиску, щоб дозволити повітрю надходити в насосну трубку. Як тільки тиск повітря досягає оптимального рівня, регулятор закривається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus