USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Литовський гурт заспівав українською, якою не розмовляє. ВІДЕО

6 Липня 2013 14:50
Литовський гурт BIPLAN заспівав українською. Прем`єра пісні Amore, що є перекладом синглу з останнього литовського альбому, відбулася на концертах в Україні, в теле- і радіоефірах. У Києві не вірять, що фронтмен не говорить українською – так природно все вийшло. Ті, хто чує BIPLAN вперше, говорять, що співає «новий український гурт», - пише gazeta.ua.

«Співати українською нелегко, але дуже цікаво з кількох причин, - говорить вокаліст гурту Макс Мельман. - Чверть нашої з гітаристом Олегом крові — українська».

Переклала пісню українською поетеса Мідна. Вона поєднала значення слів зі звучанням і римою литовського оригіналу.

«Макс надіслав дослівний переклад Amore російською, який став основою, – говорить Мідна. – У Вільнюсі, гуляючи з BIPLAN містом, ми прочитали вже український текст у російській транскрипції. Записали на телефон вимову і цей запис дійсно став у нагоді. Коли через два тижні хлопці надіслали готову пісню, я приємно здивувалася і пораділа за всіх нас – Максу вдалося, м`яко сказати, все і навіть більше. Amore вийшла легкою, поетичною і дуже українською».

В Литві Amore в оригіналі стала хітом, а кліп на неї переглянуло вже півмільйона людей. Пісня стала саундтреком до фільму «Одинокий Валентин», що номінується на кращий фільм Литви 2013 року.

Відразу після виконання на біс на концерті у Києві Amore українською увійшло до топ українських хіт-парадів. В десятці кращих пісень тижня «На Всі 100» BIPLAN звучить серед українських виконавців. Зараз гурт готується до виступів – на фестивалях «Мост» в Білорусії і «Нашествие» в Росії на початку липня, і на литовських Galapagai і Karkle у серпні. Можливо, саме у цей час з`явиться кліп на українську Amore, знятий в Україні.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правдивий Показати IP 7 Липня 2013 01:00
Добре хоч іноземці інколи використовують укр. мову.
Світлана Показати IP 7 Липня 2013 12:33
Хай ще Азірову на телефон вимову запише, може допоможе :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus