USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Мінкульт Польщі обіцяє реставрувати луцькі підземелля

15 Листопада 2016 14:59
Підземелля під костелом святих апостолів Петра і Павла готові реставрувати поляки.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 15 листопада.

Начальник управління туризму та промоції міста Луцька Наталія Бунда розповіла, що нині підземелля перебувають у користуванні костелу.

Міська рада пропонувала настоятелю допомогу, аби реконструювати підземелля. З її слів, настоятель відповів, що на запрошення Луцької дієцезії римо-католицької церкви польські фахівці дослідили підземелля, і передбачається фінансування реконструкції цього об’єкту з Міністерства культури Республіки Польща.

Крім того, на реконструкцію підземель, які є на Замковій площі під коледжем, хочуть розробити проектно-кошторисну документацію, щоб подати заявку на участь в Програмі транскордонного співробітництва.

Депутати, своєю чергою, висловили думку, що управлінню туризму і промоції міста варто вивчити питання, як використати в туристичній галузі підземелля, які розташовані не лише під костелом, а й під житловими будинками в Старому місті. Це на їх думку, могло стати однією з «туристичних родзинок» міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Добродій Показати IP 15 Листопада 2016 15:36
Думаю польських коштів при наших розцінках чиновників вистачить лиш на проектну документацію....
Тарік Показати IP 15 Листопада 2016 22:36
Тільки те й можемо, що завжди з протягнутою рукою. Чекаємо чи то із сходу чи то із заходу, аби тільки хтось щось дав, а потім плачемось, що у всіх до нас претензії, з нами не рахуються, нас не поважать. Не маємо ні честі, ні слави ні волі. Ганьба Українці, ганьба.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2016 22:49
Вони визнають Волинську різню геноцидом, а ми від них ще подачки будемо отримувати. Та яке вони взагалі мали право ості польські фахівці проводити якісь дослідження в нашій пам'ятці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus