USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На даху два роки «живе» 5-метровий дракон. ФОТО

13 Січня 2012 18:08
На даху будинку в Луцьку вже понад два роки «живе» п’ятиметровий дракон, виготовлений із бляхи. Майстер Павло Андрикевич стверджує, що на його створення витратив чотири тижні.

З його слів, він тривалий час працює бляхарем. Його роботу можна побачити в Україні та Росії. Для прикладу, в місті Єкатеринбурзі (колишній Свердловськ, - «ВН») чоловік робив дах для молитовного будинку, в Києві – Центрального залізничного вокзалу. Одна з останніх робіт в Луцьку – покрівля даху каплички біля пожежної частини на вулиці Грибоєдова.

«Це моя гордість, бо я трохи відійшов від канонів. Приїдьте, подивіться. Ви помітите відмінність від звичних церковних куполів», - каже майстер.

В будинку Андрикевича багато речей виготовлених з бляхи: піч, стіл, витяжка, коробки для інструментів та інше. На вулиці вітряки для відлякування кротів. Також він прикрасив свого скутера металевими виробами і створив оригінального шолома. Щоправда у ньому він їздить рідко. Каже, виникають проблеми з працівниками ДАІ.




Захоплення нестандартними виробами з бляхи розпочалося, коли він вирішив неординарно прикрасити стічну трубу власної оселі.

Андрикевич стверджує, що нічого старого не копіює. «Я його розглядаю, розбираю. Додаю свої ідеї і виходять різні цікаві речі», - зазначив майстер На його думку, він багато чого всіє. Водночас скромно додає: «Межі майстерності немає».

Одним з своїх найбільшим досягнень бляхар вважає створення конструкції у вигляді дракона на даху, довжина якої сягає 5 метрів. За його словами, ідея виникла в 2009 році. За тиждень він намалював проект, а за 3 тижні – сконструював. «Довелося враховувати силу вітру. Продумувати особливу аеродинаміку», - пояснив чоловік.

Встановив конструкцію Андрикевич 7 червня 2009 року. «В той день в мене був день народження. Зробив собі такий подарунок», - зауважив чоловік.

Сусіди на дракона не нарікають. Натомість скаржиться його дружина, що дракон привертає надмірну увагу людей. «Вона сапає на городі, а вони зупиняються дивляться, фотографують», - з усмішкою сказав майстер.



Андрикевич розповів, що ніколи не продасть дракона, а подібного не візьметься робити, бо він має особливе значення. «Голова – це я, хвіст – моя жінка, дві башти – це мої сини», - пояснив бляхар.


Стосовно майбутніх проектів, поки нічого сказати не може. Але, якщо невістка народить йому внука, то, ймовірно, сконструює якусь оригінальну річ. Мовляв, віддячить за те, що продовжила рід Андрикевичів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
марко Показати IP 14 Січня 2012 09:38
геніально!
Перехожий Показати IP 14 Січня 2012 17:09
Молодець! ТАЛАНТ ! Успіхів в майбутньому!
Зю Показати IP 15 Січня 2012 12:10
дай Боже йому сил і натхнення!!! крутий 4увак. пишаюся ним!!!
Дмитро Показати IP 19 Січня 2012 17:11
А ось він в роботі http://www.youtube.com/watch?v=-n24sKbU8yc&context=C390affaADOEgsToPDskK-grwgWoMoATxwc_xXnCAy

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus