USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Науковець з Волині вплинув на становлення національної думки

14 Червня 2013 17:11
Конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Локачинський район і Затурці в історії України та Волині» відбулася сьогодні, 14 червня, у селі Затурці Волинської області.

Захід тривав у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.

Після ознайомлення із експозиціями та виставками Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського відбулося пленарне засідання за участю доктора історичних наук, професора кафедри історії та етнології України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталія Масненка, кандидата історичних наук, доцент, директор наукової бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимира Собчука, кандидата історичних наук, доцент, професор кафедри гуманітарних дисциплін Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Олександра Дем’яненка та інших.

Науковці обговорювали вплив В’ячеслава Липинського на становлення української історичної думки як національної, погляд Липинського на державну організацію українців, родинне гніздо Липинських у Затурцях та інші питання.

На секційних засіданнях обговорили садибу родини Липинських у Затурцях, пріоритети духовності у національній свідомості Липинського, зміни в землеволодінні польської шляхти на Волині наприкінці XVIII – на початку XX століття, Радзивілів в контексті матеріально-духовного життя Волині та питання з історії та культури Локачинського району та Волині, зокрема, традиції народного квітникарства в Затурцях, пам’ятки археології Локачинського району, локачинців у повстанських лавах.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ого Показати IP 14 Червня 2013 17:37
бачив на волинському каналі фільм про липинського. клас! бачимите в програмі - перегляньте. вміють, виявляється, і в нас робити щось путяще. кажу серйозно, без подмаху.
ага Показати IP 14 Червня 2013 18:17
теж бачив цей фільм, тому повністю підтримую попереднього дописувача)
крпектор Показати IP 14 Червня 2013 21:04
Мабуть, усе-таки Дем'янюка, а не Дем'яненнка. Дем'яненко з'їхав із Луцька. Кварцяний тепер на його місці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus