USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перший альбом сакрального мистецтва презентували на Волині

23 Квітня 2013 18:44
Книгу-альбом «Музей волинської ікони», у якій вперше представлена колекція Музею волинської ікони, презентували волинській громаді. До альбому увійшли кращі твори сакрального мистецтва з докладним описом і повно колірними репродукціями ста кращих експонатів та їх фрагментів.

Про це розповів директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк під час презентації книги в Музеї волинської ікони 2-ого квітня.

За словами Силюка, альбом «Музей волинської ікони» – плід двадцятирічної роботи всього колективу.
«Ми рокам розказували перехожим, науковцям, що Волинь - це Батьківщина слов’янства, що Волинь має пам’ятки і вона може бути вікном України в Європу, адже ми знаходимося на кордоні. Сьогодні ми можемо говорити, що це видання у кращих світових традиціях популяризує і просуває наш музейний кордон на туристичний, науковий і мистецтвознавчий ринок нашої держави і світу», - наголосив краєзнавець.

Силюк розповів, що така книга може стати гордістю будь-якого світового музею і колектив музею щасливий, що був причетний до її створення.

За словами краєзнавців, значна кількість представлених пам’яток формує цілісне уявлення про художні та стильові особливості феномену «волинська ікона». Твори в альбомі систематизовані у розділах «Волинський іконопис ХVI-XVIII cтоліття», «Релігійний живопис західноєвропейської традиції XVIII-XIX» та «Різьблення і скульптура XVI-XIX століття». Окремий розділ альбому присвячений Холмській Чудотворній іконі Богородиці, унікальній пам’ятці візантійського мистецтва константинопольського письма XI століття.

Привітати авторів книги прийшли громадські діячі, посадовці та духовенство.

До слова, книгу видали у Київському видавничому домі «АДЕФ Україна» на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2012 року.

Довідково

Книга-альбом видана українською та англійською мовами. Альбом має 400 сторінок та 211 ілюстрацій. Книга викликала резонанс в науковому та мистецькому середовищі. У лютому 2013 року видання презентували у митрополичих палатах Національного заповідника «Софія Київська». Придбати книгу можна у Музеї Волинської ікони. Орієнтовна ціна альбому – 800 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus