USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під Луцьком – своя студентська країна. ФОТО

25 Травня 2012 18:20
Власну республіку волинські студенти створили під Луцьком: тут свої паспорти, губернатор та закони.

Урочисте відкриття молодіжного фестивалю «Студентська республіка» відбулося 25 травня на території табору «Сонячний» під Луцьком.

Учасники фестивалю – громадяни «Студреспубліки» –сюди з’їжджатися почали ще зранку. Вперше захід відбувається за містом – на території табору «Сонячний» у Гаразджі. На фесті зареєструвалося десяток команд із різних навчальних закладів області. Участь у дійстві беруть як найбільші волинські виші, так і училища й технікуми.




У кожного «студреспубліканця» є паспорт, без якого перебування на території фестивалю стає незаконним. Крім того, у мешканців республіки є свої внутрішні закони, невиконання яких карається депортацією.




Мета учасників фестивалю – завоювати владу у республіці. Так, протягом трьох днів команди кандидатів беруть участь у різноманітних змаганнях, конкурсах та іграх. Тут вони можуть набрати необхідну кількість балів, аби мати можливість висунути свого кандидата на посаду студентського губернатора.




У останній день фестивалю відбудуться вибори. Вони, за своєю суттю, ідентичні до справжніх: передвиборна агітація, голосування, центральна виборча комісія.




Фестиваль відбувається в Україні вже втринадцяте, а на Волині – всьоме. На знак урочистого відкриття депутати студентського магістрату «Студреспубліки-2012» підняли прапор України.







На свято завітав і волинський губернатор Борис Клімчук. Він стояв поруч із діючим губернатором «Студреспубліки» Оленою Гнасюк. «Не ясно, хто із нас зараз губернатор», ‒ сказав Клімчук.



Потому ведучий фестивалю Андрій Зубенко представив учасникам ігровий оргкомітет фестивалю. Серед них – голова Центральної виборчої комісії, міністри культури, спорту та засобів масової інформації.



А губернатор Волині Борис Клімчук, попри свою зайнятість, оглянув наметові містечка громадян «Студреспубліки». Табір Волинського державного училища культури і мистецтв імені Стравінського, який переміг у конкурсі на оформлення наметів, радо зустрів губернатора.

Студенти оформили своє містечко у циганському стилі. Так, «циганка» нагадала губернатору довге і щасливе життя.



Інші команди також «підійшли до питання» оригінально: одні живуть у дитячому містечку, інші – у шахтарському.







Студенти будуть фестивалити ще протягом двох днів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Совість Волині Показати IP 25 Травня 2012 21:41
аби не працювати, тіки танцювати і співати:)))
Хатуль Мадан до Совість Волині Показати IP 26 Травня 2012 14:38
завідуєтє, таваріщ? на камсамольскі заходи тільки по 2-3 дибіла і дегенерата приходять(((
Здрасте Показати IP 25 Травня 2012 22:03
"А губернатор Волині Борис Клімчук, попри свою зайнятість, оглянув наметові містечка громадян «Студреспубліки»", а що там було дивитись? От блищче до 1-ї ночі там буде на шо подивитись - Бандерштат позаздрить. Молодці студкраїнівці!
учасник студреспубліки Показати IP 25 Травня 2012 22:51
а ви приїдьте - подивіться!і зміните думку відразу
бурсовець Показати IP 25 Травня 2012 23:16
ооооооооооооо Нухт такий Нухт)))
ахванасій Показати IP 26 Травня 2012 11:41
http://www.volynnews.com/news/extreme/konoplya_na_podvirya_nasiyalas_sama/ Увєрєн , цей лучанин ---- канановіч!!!Звідки ще йому поповнить камсамольську касу ? щоб знову обжирать вєтєранов нада целий год ще ждать дєнь пабєди!
вдукім Показати IP 28 Травня 2012 14:06
вдукім найкращий, і перший конкурс це був гарний старт до фіналу)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus