USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шведського депутата шокували зарплати українських колег

12 Грудня 2010 11:27
Зарплата парламентаря Швеції більша від заробітку середньостатистичного вчителя на 80%, в Україні у 38 раз максимальна зарплата «бюджетника» вища за мінімальну.

Таку інформація була оприлюднена в Луцьку 11 грудня під час круглого столу з членом шведського парламенту Крістером Хаммарбергом.

Найбільше присутніх на круглому столі цікавило, як Швеція змогла побудувати свою модель соціалізму і чи має традиційні проблеми пострадянських країн – олігархію, відсутність середнього класу, політичної еліти та розквіт корупції.

Швед розповів, що в його країні прем’єр-міністр заробляє 120 тисяч крон в рік, а вчитель – від 25 до 40 тисяч. Він же ж отримує на 80% більшу зарплатню ніж освітянин, проте переконує, що заробляв би значно більше, якби займався підприємництвом.

Хаммарберг розповів, що при цьому від його прибутку 45 % йдуть на податки. Депутат каже, що в Швеції одиниці дуже багатих людей. Більшість населення – це представники середнього класу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Віруючий Показати IP 12 Грудня 2010 11:47
Хай ліпше скаже, скільки людей у них щороку на себе руки накладають! І не лізе до нас зі своїми "здивуваннями"
))) до Віруючий Показати IP 12 Грудня 2010 12:35
ага, а ми в раю живемо. канєшна. важко чути про нормальне життя?
Віруючий до ))) Показати IP 12 Грудня 2010 16:32
Рай - це не там, де нема корупції. Мені шкода вас, якщо не розумієте, про що я
))) до Віруючий Показати IP 12 Грудня 2010 22:37
ага, я просвітилась і розридалась. в нас люди не віруючі. Вони ходячі в церкву. Це різні речі.
Exaboto до ))) Показати IP 13 Грудня 2010 22:00
це точно
Юлія Показати IP 12 Грудня 2010 13:25
А пенсіі українських пенсіонерів не шокують?
Олена Показати IP 12 Грудня 2010 14:07
До віруючого: В Україні самогубств не менше, але у нас статистика їх не облікує. Ще й причини різні.....
))) до Олена Показати IP 12 Грудня 2010 22:40
ага. а ще є такі дрібнички, як прикрі смерті у відділках МВС, полювання на людей та масове на№%бування людей владою. у тому числі владою церковною, на жаль. Цей швед ще багато чого не зможе зрозуміти у нашому маразмі в силу своєї нєіспорчєнності. він тільки про цифри казав (((
Хохма Показати IP 12 Грудня 2010 15:34
Віруючий, я так розумію ти в Яника віриш раз здивування людей з цивілізованого світу викликало таку реакцію. Да, вашого брата зараз багато перметнулось. Страх? Але чи це страх Господній? Яка верства населення крім високопоставлених чиновників та олігархів в Україні живе краще ніж в Швеції? Усі бажаючі українці можуть отримати вищу освіту?... А в Швеції шведи можуть! Не шведи їдуть до нас на заробітки, а навпаки. Думай перед тим як глаголити, ібо в тебе є голова. Так само, як і у накладаючих на себе.
Віруючий Показати IP 12 Грудня 2010 16:31
Хохмі і іншим. В Україні - набагато більше людей, які вірять в Бога. Які знають, як справлятися з життєвими труднощами. Адже матеріальні труднощі дуже часто стають приводом задуматися - а чи правильно я живу? А чому мені Бог посилає такі випробування? А матеріальне благополуччя багатьох цивілізованих країн вихолощує духовне з людини. Робить з неї раба грошей, багатства, комфорту. Але матеріальний комфорт не дарує шастя - от і лізуть в петлю. Я живу бідно. У мене одне сліпе око, хворі легені, старі немічні батьки, і заробляю я 1700 грн в місяць. Але я щасливий! Не вірите?
Стрийко до Віруючий Показати IP 12 Грудня 2010 17:32
Вам вірю. Але щодо фрази "в Україні - набагато більше людей, які вірять в Бога" хочу уточнити - більше ніж де? У Швеції? Мені здається у нас багато людей які вдають, що вірять у Бога
))) до Віруючий Показати IP 12 Грудня 2010 22:43
вибачте, але у повідомленні йшлося не про філософські питання особистого щастя, а про певні засади державного устрою, які мають стосунок до кожного з нас незалежно від релігійності. І якщо засади держустрою є маразматичними, треба щось робити з цим. Хоча б зайвий раз опублікувати подив злюдини зі здорового у цьому відношенні суспільства. Може, хоч 2-3 людини про щось замисляться.
дідо Показати IP 12 Грудня 2010 17:22
ТА ЦЬОМУ ДЕПУТАТУ БАЙДУЖЕ. СОВКИ ЗНОВУ ВСІХ УРІВНЮЮТЬ,ЯКШО ХТОСЬ БІДНИЙ,ТО ВСІ БІДНІ. БІДНІСТЬ-ЦЕ ПОРОК. ТІЛЬКИ ТУНІЯДЦІ ТА АЛКАШІ Є БІДНИМИ.
Uri Показати IP 12 Грудня 2010 17:33
Viruyuchij blazhennij.. :)
До віруючого Показати IP 12 Грудня 2010 17:50
Я дежавний службовець і отримую всього 1300 грн.
Архіваріус Показати IP 13 Грудня 2010 01:11
Панове журналісти а як на рахунок логіки: "Зарплата парламентаря Швеції більша від заробітку середньостатистичного вчителя на 80%, в Україні у 38 раз максимальна зарплата «бюджетника» вища за мінімальну". Тут або щось не сказано до кінця, або подумав, що сказав та не сказав... Логічний проломчик вийшов. Критерії різні оцінювання, написано бестолково. Таке враження, що пари з логіки пропускали, а даремно.
SET Показати IP 13 Грудня 2010 08:18
"проте переконує, що заробляв би значно більше, якби займався підприємництвом", а в нас державні чиновники поєднують приємне з корисним - державну службу і підприємництво )))
Русявка Показати IP 13 Грудня 2010 11:51
А от знаєте, що мені найбільше не подбається, так це те, що українці завжди розповідають усім іноземцям, як нам погано живееться, а потім ображаються, що закордоном на них дивляться як на представників нищої раси. Ми самі формуємо свій негативний імідж. Ми вміємо лише скаржитись. Повірте, у будь-якої країни є проблеми, але вони не кричать про це усім. А ми як ті жебраки - надягнули на себе лахміття, розповідаємо як нам погано і просимо милостині у інших країнах. Та кому ми потрібні, ще й з таким іміджем? Хто буде дружити із жебраком? Тому я взагалі ненавиджу, коли іноземцям наводять такі сумні факти про нашу країну, бо тому шведу все одно на це пофіг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus