USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спека, наплічники та передчуття незабутніх емоцій: у Луцьку збираються бандерштатівці

2 Серпня 2018 18:18
Поки тривають останні приготування до найбільш масштабного фестивалю Волині, що стартує вже зранку 3 серпня, центральним парком Луцька до території «Бандерштату» прямують десятки гостей з різних регіонів України від заходу до сходу. Для декого щороку приїздити на фестиваль українського духу стало традицією, а дехто відкриватиме для себе «Бандерштат» вперше.

Василь, Олег та Андрій приїхали з містечка Рава-Руська, що на Львівщині. На «Бандерштаті» вони будуть вперше, тож ще не знають, що очікувати від фестивалю. Вони вирішили поїхати на фестиваль за пропозицією брата, який навчається в Академії сухопутних військ та має відпустку, тож він хотів би відпочити і побачити щось нове. Отже, він запропонував поїхати на «Бандерштат».
Дарина та Олексій приїхали з Києва.

«Бандерштат» вони відвідують разом вдруге поспіль. Нині вони приживають у столиці, хоча Дарина походить зі Львова, а Олексій з Луганська. Для Дарини цей «Бандерштат» стане четвертим, саме вона торік запропонувала Олексію поїхати на фестиваль.

Дівчині у фестивалі найбільше подобається те, що фестиваль безалкогольний. З її слів, хоч це і не зовсім так, оскільки люди завжди знайдуть можливість випити, однак на «Бандерштаті» є дисципліна та культура. Порівняно з іншими фестивалями, тут немає бійок, п’яних натовпів.

Вперше на «Бандерштат» Дарина їздила у компанії ще з двома дівчатами і їм настільки сподобалося (наприклад, тоді виступав «Скрябін»), що поїздки на фестиваль стали традицією. Тепер «Бандерштат» лишився єдиним фестивалем, на який дівчина їздить після завершення навчання у виші.

Вирішили приїхати і цьогоріч, хоча склад гуртів їх дещо здивував. Гості ж Києва сподіваються, що усе відбудеться добре та на належному рівні.

Дарина та Олексій відпочивають на пляжі на березі Стиру та розповідають, як сьогодні виникла суперечка щодо того, де саме встановлюватимуть місток через Стир. Загалом торік організація фестивалю їм сподобалася, цікавими були як виступи на головній, так і на тихій сцені, програма дуже насичена, тож навіть доводиться обирати, що саме послухати.

Сьогодні Дарина та Олексій вже встигли погуляти містом та визнають, що локація фестивалю зручна – можна покупатися поряд у річці.

«Тут можуть виступити гурти, які не завжди мають можливість виступати деінде. Щороку тут можна відкрити для себе якийсь новий гурт. Цього року нових теж дуже багато і перед тим, як їхати, ми їх переслухали, багато цікавих гуртів, про яких ми раніше не чули», - розповідає Дарина.
Волонтерами на фестиваль зголосилися Настя, Даша та Юля, які представляють Луцьк та Львів. Їх зацікавили гурти, які беруть участь у фестивалі, а також те, що він безалкогольний. Дехто з дівчат на фестивалі вже вчетверте, а дехто вперше. Від фестивалю очікують хороших емоцій та нових цікавих знайомств.
Доки лучани відпочивають на пляжі під нещадним сонячним промінням, а місток через Стир завершують встановлювати, у затінку дерев розташувалися кияни Ярослав з дружиною Катериною та другом Олександром. На фестивалі вони будуть вперше.

«Давно була мрія приїхати на такий масштабний фестиваль, тому що вони переважно проходять на Західній Україні. Оскільки ми кияни, то у нас, можливо, відбувається один такий фестиваль на рік. «Бандерштат» нам підходить територіально, подобається, що фестиваль безалкогольний, тут велика кількість учасників, особливо альтернативних напрямків. Нас, звичайно, зацікавив «Тартак», ще, з альтернативних гуртів, «Анна», «The Hypnotunez», а також дуже цікавий «Joryj Kłoc»» , - говорить Ярослав.

Від фестивалю гості з Києва очікують приємних вражень, відпочинку та єдності, тому що, зазвичай, на фестивалях збираються люди близькі за поглядами, з якими приємно разом відпочивати.
З Горохівського району прибули Владислав та Вікторія. Вікторія не фестивалі вперше, а Владислав втретє. Коли він приїхав вперше, ще не мав уявлення, що саме відбуватиметься. «Бандерштат» йому запам’ятався, як щось неймовірне: море спілкування та нових друзів. До цього він не знав про більшість гуртів, які брали участь у фестивалі. Після того він поринув в українську музику, і вже п’ятий рік поспіль слухає лише українське. Вікторія переконана, що фестиваль їй сподобається і чекає чогось вражаючого та цікавого.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus