USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У яких містах Волині таки з'являться велодоріжки

9 Червня 2013 15:00
За останні роки все більше населення Волині пересідає на велосипеди, про що свідчать результати проведеного нещодавно дослідження.

Так, 76,7% мешканців Волинської області мають велосипед, з яких 16,7% користуються цим транспортним засобом практично кожного дня, а 36,7% - коли виникає потреба. 37,9% опитаних їздять на велосипеді замість громадського транспорту чи автомобіля, а 13,8% займаються велосипедним спортом, повідомляє прес-служба Волинського Інституту Права.

Та при такій кількості велосипедистів у жодному місті Волині немає відведених місць для пересування двоколісним видом транспорту. Основна причина непристосованості вулиць до велотранспорту, кажуть, - в тому, що при їх проектуванні, яке відбувалось кілька десятиліть тому, не передбачались велодоріжки чи велошляхи. Тому сьогодні питання велоінфрастуктури залишається відкритим.

«Неможливо розвивати велоінфраструктуру ізольовано, вона нерозривно пов’язана із загальною транспортною інфраструктурою міст, тому розглядати її доцільно тільки в контексті планування вулиць», - каже голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця.

За його словами, велоінфраструктуру важко знайти не тільки в містах, а й в документах. Тому у трьох районних центрах Волині – містах Ковель, Нововолинськ та Рожище - створювати велоінфраструктуру взялися стратегічно – розробили Концепції розвитку велосипедної інфраструктури. Міська влада підтримала починання активістів і засвідчила свою готовність в подальшому розвивати велоінфраструктуру.

Так, міськими радами Ковеля й Рожища уже затверджено Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, а у Нововолинську документ буде розглянутий на наступній сесії міської ради. Міський голова Володимира-Волинського вирішив не відставати, і спільно з Волинським інститутом права розпочали розробку Концепції розвитку велоінфрастури для Володимира-Волинського. Відповідно до Концепцій, велодоріжки створюватимуться у кожному з цих міст при генеральних ремонтах вулиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
УКБ Показати IP 9 Червня 2013 19:25
нафіга в Рожищах тв доріжки, краще б каналізацію зробили
Лучанин Показати IP 10 Червня 2013 08:42
Вже в областному центрі побудували доріжки, лишилось в ковелі та рожищах...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus