USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Волинські археологи відкопали військове кладовище. ФОТО

13 Серпня 2012 11:26
Військове кладовище часів Першої світової війни відкопала спільна експедиція волинських археологів у Любешівському районі.

Про це повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

Так, завершилась експедиція поблизу села Залізниця Любешівського району. Спільні дослідження проводили Федерація скаутів «Галицька Русь», Благодійний фонд «Останній солдат» та, власне, Волинські старожитності.
Основним завданням роботи пошуковців стало виявлення військового кладовища.

На місці розміщення кладовища дослідники проклали траншеї. Про ймовірне розташування кладовища археологів повідомили місцеві жителі. За їх словами, на південний схід від Залізниці, в лісі діяв російський польовий лазарет, там само було військове кладовище. Його пошуки відбувались на піщаному підвищенні.

Зокрема у східній частині траншеї зафіксували дві плями від заповнень поховальних ям. Під час розчищення виявили два одиночних поховання.

У першій труні скелет не мав видимих прижиттєвих травм. Натомість в другому похованні – численні переломи кісток та черепа. Тіло мало неприродне положення, що вказувало на його поховання у закляклому стані. Серед знахідок на кладовищі – пряжки від поясних ременів та ґудзики.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Z Показати IP 13 Серпня 2012 16:26
А казав Клімчук шо вони "гробокопатєлі", ображались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus