USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Порошенко змінив терміни воєнного стану

26 Листопада 2018 18:01
Президент Петро Порошенко вирішив змінити свій указ про ведення воєнного стану, скоротивши його термін з 60 до 30 днів.

Про це він заявив під час заяви на телебаченні щодо воєнного стану, передає Українська правда.

«Рада національної безпеки і оборони рекомендувала сьогодні мені запровадити воєнний стан на 60 днів. Хочу оголосити своє рішення: я буду пропонувати парламенту запровадити воєнний стан на 30 днів», – сказав Порошенко.

Своє рішення він пояснив нібито тим, що не хоче, щоб «воєнний стан жодним днем не накладався на початок передвиборчої кампанії».

«Щоб ні в кого з тих, хто про свою партію чи про свій політичний інтерес печеться більше, ніж про націю та український інтерес, зараз не залишилося жодних підстав для брудних політичних спекуляцій та інсинуацій», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що «воєнний стан триватиме 30 днів і завершиться в середині грудня».

Запровадити його планують з 28 листопада.

«Згідно з рішенням РНБО, ухваленим вночі, як президент і верховний головнокомандувач я виконав свій конституційний обов’язок і кілька годин тому своїм указом запровадив воєнний стан на всій території України з 9 ранку 28 листопада», – сказав Порошенко.

Раніше колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко висловилися щодо доцільності введення воєнного стану у зв'язку з агресією Росію у Керченській протоці.

Нагадаємо, Верховна Рада на екстреному засіданні, яке розпочалося о 16.20, розглядає введення воєнного стану в Україні через агресію Росії в районі Керченської протоки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
1 Показати IP 26 Листопада 2018 18:17
Що цей воєнний стан взагалі дає? Від того кораблі повернуть? Чи плавати(ходити) під мостом вільніше стане? Через місяць один хр*н цей стан продовжать.
2 до 1 Показати IP 26 Листопада 2018 18:25
Як "що дає"? Можуть євробляхи в фонд армії забрати і цим самим зробити з контрабандистів і порушників закону гордих патрійотів. Чим не плюс?
Петрик до 2 Показати IP 26 Листопада 2018 20:04
Воєнний стан дає право забирати майно українських громадян, якщо це потрібно для оборони держави. Увага питання - яким боком тут автомобілі литовців і поляків?
2 Показати IP 26 Листопада 2018 18:30
Чи ще його прийме ВР? Перерва замість 10хв.вже триває годину і майже 15хв.Половина "трудяг" вже розїхалась.Але всерівно слідкуймо за ходом дій.Бо це_наша біда.
SRAKONIS Показати IP 26 Листопада 2018 18:32
(Через місяць один хр*н цей стан продовжать.) - слабак , тобі добре коли іншим погано, радій що в тебе Президент який не дозволяє різному Г"вну плавати!!!!!!!!!!!!!!
факт Показати IP 26 Листопада 2018 18:35
"Потопельник" спасається.Не трать ткуме сили_спускайся на дно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus