USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Що не купити за гроші. РОЗВІДКА ВН

12 Грудня 2013 14:50
Середньостатистична сім’я волинян не може купити житло, хороше авто і ніхто й ніколи не купить Божу благодать.

Середня заробітна плата на Волині – 2613 гривень. Сім’я з чотирьох людей, двоє з яких працюють, не можуть купити двокімнатну квартиру у луцькій новобудові, ціна якої в середньому 300 тисяч гривень. Хоча, якби вони не купували їжу, одяг, та й взагалі нічого не купували, а складали кровно зароблені копійка до копійки, то за років 60 одна мрія все ж таки здійснилася б.

Не може купити класична луцька сім’я і хороше авто. До прикладу, джип Лексус вартує з півмільйона гривень. Щоб назбирати на нього, треба, щоб добрі люди допомагали з їжею, одягом, проживанням. За таких умов, відкладаючи дві середні волинські зарплати, і будучи старожилом, на столітній ювілей на джипа все-таки можна нашкребти.

Але за будь-які гроші й ніколи не можна купити Божу благодать.

Чимало людей звикли платити гроші за хрестини, вінчання чи похорон. Проте священики кажуть, що Божу благодать не купити за будь-які гроші. А пожертви у найбільших християнських храмах Луцька такі:

Свято-Троїцький кафедральний собор
За таїнство вінчання прийнята пожертва 374 гривні з аматорським хором, з архієрейським хором - 644 гривні. Хрещення - 254 гривні, якщо вдома – 354 гривні. За похорон визначена пожертва - 250 гривень з хористами, якщо в храмі з аматорських хором - 400 гривень, 650 гривень з архієрейським хором.

Храм Всіх Святих Землі Волинської
У цій парафії за вінчання визначена пожертва - 400 гривень. За христини - 200 гривень. За похорон – 50 гривень в церкву, витрати на свічки і «скільки дасте священику», - сказала чергова храму.

Костел святих Петра і Павла
Свічниця розповіла: «Синку, скільки тобі не шкода – стільки і дай».

Журналістська настирність не відступала, на питання «А скільки, зазвичай, усі дають, як прийнято?», пані продовжила: «От ти порахуй скільки затратиш на святковий стіл і дай на храм пожертву таку, щоб не шкодувати, щоб це було від щирого серця. А Бог завжди повертає сторицею».

Пожертви за богослужіння бувають невизначеними і визначеними. Кожна парафія встановлює це сама. Під час формування рекомендованого списку пожертв, у цю суму включають оплату за комунальні послуги, утримання священика, місійну діяльність, потреби на недільну школу, благодійництво, соціальну діяльність.

Коментує голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
громадянин Показати IP 12 Грудня 2013 16:24
А чому не опитали інші конфесії? Автокифальну церкву, греко-католиків, протестантів. Наприклад, баптисти і п’ятидесятники гроші за похорон, вінчання та хрещення не беруть.
Громадянину до громадянин Показати IP 12 Грудня 2013 17:45
Зате вони беруть десятину зі своїх вірян. В результаті виходить дорожче, чи не так?
Не зовсім так до Громадянину Показати IP 12 Грудня 2013 19:36
Це діло добровольне, носить рекомендаційний характер, ніхто не силує. Хоч - дай десятину, ні - ніхто в карман не полізе, не буде ставити такси, шептатися за спиною
Алєг Показати IP 12 Грудня 2013 23:48
Та суть то тут інша, барани, вам же популярно пояснили - ПОЖЕРТВА, а не плата. Благодать за гроші не купиш. А штунд і добре, що не питали, це фанатики, сектанти! лишній раз згадав - популяризував. не треба такого
Андрій Показати IP 24 Грудня 2013 09:56
Дурниці це все для людей з заліпленими очима. Церква - виключно бізнес. Дорогі храми, великі, гарні будинки, автомобілі... і бідняки. Розпродайте церкви, заберіть цю розкіш.. невже не достатньо проводити служіння в звичайних приміщеннях, що значно дешевше? Невже, щоб Бозя змилувався треба, щоб все було в золоті? ..Ось так і ходимо затуркані, бо "так треба", бо "всі так роблять". А ти, подумав як і за рахунок чого воно функціонує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus