USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

18 лютого: дні народження, події, факти

18 Лютого 2016 00:00
Сьогодні день народження відзначають екс-депутат Луцької міськради Антон Сосновський та перший проректор Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук (на головному фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає міцного здоров’я, миру та успіхів у всіх починаннях.

Іменини за православним календарем святкують Феодосій, Агафія, Василина, Макар та Антон.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року лучани розповіли про Небесну Сотню. Журналісти запитали перехожих: «Чи варто вчинок героїв Небесної Сотні увіковічнити на сторінках підручника зі світової історії?»

Окрім того, 18 лютого українські військові залишили Дебальцеве.

Також редакція опублікувала фотоісторію Майдану 18 лютого 2014 року.

2014 року в цей день концерт співачки Лами у Луцьку зірвали євромайданівці. Їй не вдалося повністю виконати свою концертну програму, адже в той час, коли вона співала на сцені Палацу культури, у холі цього ж приміщення записувалися люди, які хотіли поїхати на Майдан до Києва.

Видання також писало, що минулого року Волинь опинилася серед лідерів за кількістю багатодітних сімей. Наш регіон потрапив у трійку.

У 2013 році «У мене між ногами…» став найкращим. Тоді кліп рівненського гурту Ot Vinta переміг у проекті «Найкращі кліпи року» в номінації «україномовний кліп» від музичної компанії Navsi100.com.

А у 2012 році Волинь обіграла двох національних чемпіонів. Детальніше про це читайте ТУТ.

Народилися:

18 лютого народилися англійська королева, яка одержала прізвисько Кривава Мері, Марія І Тюдор, італійський фізик і філолог, на честь якого названа одиниця електричної напруги, Алессандро Джузеппе Вольта, український скульптор Теодозія Бриж, український педагог і громадська діячка, одна з піонерок українського жіночого руху Софія Русова, український вчений, помолог і плодовод Лев Симиренко, американська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури Тоні Моррісон, італійський автогонщик, підприємець, виробник автомобілів Ferrari Енцо Феррарі, чеський і американський кінорежисер і сценарист, лауреат двох «Оскарів» Мілош Форман («Політ над гніздом зозулі», «Народ проти Ларрі Флінта»), український державний і політичний діяч Микола Підгорний, англійський футболіст і тренер Боббі Робсон, журналістка, художниця й музикант, більш відома своїм шлюбом із Джоном Ленноном Йоко Оно, іспанський кутюр'є Пако Рабанн, американська акторка, виконавиця головної ролі в телесеріалі «Детективне агентство «Місячне сяйво» Сибіл Шепард, американський кінорежисер, кіносценарист Джон Г'юз («Сам удома», «Бетховен»), американський актор Джон Траволта («Кримінальне Чтиво», «Пароль «Риба-Меч», «Без обличчя»).

Сталося:

1676 – Ісаак Ньютон заявив: «Я бачив далі, бо стояв на плечах гігантів».

1885 – уперше опубліковані «Пригоди Гекльберрі Фіна» Марка Твена.

1913 – Педро Ласкуран встановив рекорд, пробувши на посаді президента Мексики одну годину. Він прийняв присягу, призначив спадкоємця й пішов у відставку.

1930 – американський учений Клод Томбо виявив 9-у планету Сонячної системи – Плутон. Повідомлення про це було зроблено 13 березня.

1937 – за загадкових обставин застрелився один з найвідоміших лідерів СРСР нарком Серго Орджонікідзе.

1966 – завершене видання першої Української Радянської Енциклопедії у 17-ти томах.

1979 – уперше за багато століть у Сахарі випав сніг.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Хорватією та Угандою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віра Показати IP 18 Лютого 2016 06:44
Пані Зоряні здоров'я і всіх благ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus