USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині встановили пам’ятний знак воякам ОУН-УПА

21 Листопада 2016 12:43
Урочисте відкриття та освячення пам’ятного знаку воякам ОУН-УПА року у селі Цміни Маневицького району Волині відбулось 20 листопада 2016 року.

Пам’ятний знак освятили священики УПЦ Київського патріархату з райцентру Маневичі та сусідніх сіл Козлиничі і Хряськ. До підніжжя пам’ятного знаку присутні поклали вінки та квіти. Розпочався захід виконанням національного Славня України, - повідомили у прес-службі волинської «Свободи».

«Загиблі за волю України молоді хлопці мають бути належно пошановані. На стелі викарбувані роки їх героїчної загибелі, бачимо тут навіть 1953 рік. Вони вже розуміли, що їхнє покоління не здобуде незалежної України, але не припиняли боротьби, залишилися незламні духом, не переможені. Вірили, що їхню жертовну справу продовжать прийдешні покоління. Їхня генетична пам'ять воскресла в крові Героїв Небесної сотні, бійців перших добровольчих батальйонів новітньої російсько-української війни. Боротьба за Україну триває й сьогодні. І не тільки з зовнішнім, а й внутрішнім ворогом, який хоче нав’язати нам «руській мір», саботує боротьбу з корупцією, реформи, декомунізацію», – сказав у своєму виступі перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

Перед присутніми виступили також Почесний голова Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, голова Волинської ветеранської Спілки політв'язнів і репресованих Ігор Гураль, заступник міського голови міста Вараш Віктор Міцюк, голова ГО «Майдан-Захід» Ярослав Мосейчук. Вони говорили про звитягу героїв ОУН-УПА, сотню «Стріли», яка діяла в окрузі навколо села Цміни. Це – бандерівський край, адже округа входила до складу Колківської республіки.

Урочистості завершилися виконанням стрілецьких та повстанських пісень у виконанні місцевих колективів художньої самодіяльності.

Захід зібрав майже сотню представників місцевої громади з усієї округи. З усіх запрошених цей захід із вшанування пам'яті загиблих Героїв проігнорували тільки представники районної влади – очільники Маневицької РДА та районної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
кому Показати IP 21 Листопада 2016 13:17
воно потрібно
йому до кому Показати IP 21 Листопада 2016 14:41
Пирожику :)))
корінний лучанин Показати IP 21 Листопада 2016 13:19
Адекватні очільники Маневицької РДА та районної ради.Молодці.
і Показати IP 21 Листопада 2016 13:51
багато вас в луцку коріних лучан розвелось
ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Листопада 2016 17:35
А для закінчення проведення важливих економічних реформ потрібно перейменувати Козлиничі в Бандеричі, а Маневичі - в Шухевичі. Квітка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus