USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

14 лютого: події, факти, дні народження

14 Лютого 2019 00:00
День народження 14 лютого відзначає журналістка Юлія Циплюк. Друзі та рідні вітають її зі святом та зичать благополуччя, родинного тепла і розуміння, успішних буднів і щасливих свят. Нехай на твоєму шляху світить сонечко вдачі, проливаються дощі успіху та сяє райдуга великих можливостей!

Сьогодні свій 24-й день народження святкує засновник та голова Асоціації дворового футболу 5х5 Микола Озюк. Колектив Асоціації дворового футболу 5х5 у цей радісний і світлий день бажає йому щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення, а також завжди знаходитися у потрібному місці та у потрібний час! Хай кожен день буде сповнений гарним настроєм, душевними зустрічами і плідною працею. Щастя і радощів у домівку, здоров'я і благополуччя родині, натхнення і творчості. Хай сонце заглядає у вікна, а щастя в серце!

Також день народження сьогодні відзначають перший заступник генерального директора Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України Марія Андрушко, поет, член Національної спілки письменників України, уродженець Волині Петро Коробчук, екс-депутат Луцької міської ради Олександр Магеровський та редактор журналу «Ваше весілля» Олена Кіц.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та зичать доброго здоров'я, стабільності в справах і втілення найзаповітніших мрій. Нехай життя буде сповнене радістю, достатком, а удача приходить упереміш з любов'ю і гарним настроєм! Гармонії та взаєморозуміння, барвистих днів, родинного тепла та відданості найближчих людей!
Марія Андрушко
Марія Андрушко
Петро Коробчук
Петро Коробчук
Олександр Магеровський
Олександр Магеровський


Цього дня католики відзначають День святого Валентина, що в багатьох країнах відомий як День усіх закоханих.

В Україні сьогодні святкують День військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту Збройних cил.

У православному світі в цей день вшановують пам’ять святих Кирила і Мефодія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція розповідали про те, як проводять День Святого Валентина відомі лучани, що дарують своїм коханим та які найромантичніші презенти отримували.

Цього дня 2016 року почав працювати новий приміський автобусний маршрут №233 «Луцьк – Липини». На маршруті випуск 6 машин з інтервалом 15 хвилин.

У 2015 проїзд в луцьких тролейбусах подорожчав до 2 гривень. Зі слів чиновників, це дасть змогу залучити 120 тисяч гривень щомісяця для підприємства.

Фоторепортаж про лучан у День Валентина 2015 року знайдете ТУТ. Також три роки тому у коханні зізнавалися Волинські Новини.

Рейтинг найкрасивіших новорічних вітрин Луцька опублікували у 2014 році.

Народилися:

14 лютого народилися французький живописець, представник імпресіонізму Клод Моне, український хімік Лев Писаржевський, український радянський партійний і державний діяч, керівник Компартії України у 1963-1972 роках Петро Шелест, радянський вчений із відомої династії, телеведучий, лауреат Державної премії СРСР за організацію телепередачі «Очевидне-неймовірне» Сергій Капіца, популярна польська і радянська естрадна співачка Анна Герман, англо-американський кінорежисер і сценарист Алан Паркер(«Стіна», «Серце ангела», «Евіта»), український радянський письменник-фантаст Борис Штерн(«Чия планета?», «Хто там?», «Риба любові», «Ефіопі»), український футболіст, воротар дніпропетровського «Дніпра», чемпіон СРСР, тренер Валерій Городов, кінорежисер, сценарист, продюсер, колишній президент Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Сталося:

1779 – у сутичці з аборигенами Гавайських островів загинув англійський мореплавець Джеймс Кук.

1848 – за мирним договором Мексика віддала Техас Сполученим Штатам.

1859 – Орегон став 33-м штатом США.

1876 – американський винахідник Александр Белл продемонстрував перший побутовий телефон.

1883 – Карл Маркс захворів на бронхіт, що незабаром призвело до його смерті.

1884 – в один день американський президент Теодор Рузвельт втратив матір і дружину. Вони померли з різницею в одну годину.

1912 – Аризона стала 48-м американським штатом.

1914 – у ході виборів у Галичині українці змогли одержати третину місць у місцевому сеймі.

1918 – Радянська Росія перейшла на григоріанський календар (1 лютого за юліанським календарем).

1946 – у Пенсильванському університеті фірмою IBM представлений ENIAC – один із перших у світі комп'ютерів, який відрізнявся від попередників високою швидкодією завдяки тому, що його начинка складалася з електронних ламп і не мала механічних частин. Тепер ця дата відзначається як умовний День комп'ютерника.

1956 – у Москві відкрився XX з'їзд КПРС, відомий засудженням культу особи і, побічно, ідеологічної спадщини Йосипа Сталіна.

1958 – західні ЗМІ повідомили, що в Ірані заборонили рок-н-рол як музику, що суперечить нормам ісламу і заподіює шкоду здоров'ю.

1972 – стартувала до Місяця радянська автоматична станція «Луна-20». Через 11 днів вона доставить на Землю місячний ґрунт.

1981 – трагедією завершилася дискотека у День святого Валентина в Дубліні (Ірландія): у вогні пожежі загинули 48 осіб, удвічі більше було поранено.

1984 – у Сіднеї англійський співак-гомосексуаліст Елтон Джон одружився з Ренате Блауел.

1992 – на зустрічі глав держав СНД в Мінську прийнята «Декларація про принципи співпраці», засновані Рада міністрів оборони СНД та Електроенергетична рада СНД.

1992 – встановлені дипломатичні відносини між Україною та Російською Федерацією. Цього ж дня консульство Болгарії в Києві переведено в ранг посольства.

1992 – затверджені Основи українського законодавства про культуру.

1993 – Україна, Польща та Угорщина підписали договір про співпрацю народів Карпатського регіону.

1998 – весілля кінозірки Шерон Стоун і редактора газети San Francisco Examiner Філа Бронштейна.

2003 – у віці шести з половиною років померла клонована вівця Доллі.

2004 – у результаті обвалення покрівлі в московському «Трансвааль-парку» загинули 28 осіб і більше 100 постраждали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus