USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

15 грудня: дні народження, події, факти

15 Грудня 2017 00:00
15 грудня святкує День народження ведучий проекту "Соромлюсь запитати" Інформаційного агентства Волинські Новини Андрій Кравченко.

Редакція бажає імениннику міцного богатирського здоров’я, молодечого запалу, міцності духу і наснаги для здійснення всього задуманого на довгі роки. Нехай у всіх починаннях тебе супроводжує вдача, розуміння і підтримка з боку рідних, колег і однодумців, а робота приносить тільки задоволення і творчі перемоги.

Також сьогодні свято і у журналістки видання "Хроніки Любарта" Оксани Штанько. Колеги вітають іменинницю з цим світлим днем та зичать їй міцного здоров’я та життєвої наснаги, професійних успіхів та особистих творчих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту.
Оксана Штанько
Оксана Штанько


Окрім того, День народження сьогодні у аналітика консолідованої інформації Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» Наталії Найдич,заслуженого архітектора України Андроша Бідзіллі та екс-заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева.

ІА Волинські Новини вітає іменинників та зичить їм фінансового достатку, стабільності в справах і досягнення всіх намічених цілей.
Андрош Бідзілля
Андрош Бідзілля
Тарас Яковлев
Тарас Яковлев


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні День працівників суду України. А в усьому світі відзначають Міжнародний день чаю. Ідея відзначати «День чаю» реалізувалася після обговорення на всесвітніх громадських форумах в індійському Мумбаї в 2004 році і бразильському Порту-Алегрі. Найгучніші святкування відбуваються проходить в Індії та Шрі-Ланці, але такі країни, як Непал, Індонезія, Бангладеш, В'єтнам, Кенія, Уганда, Малайзія і Танзанія, будучи також у ряді провідних світових виробників чаю, не залишаються байдужими до цього свята.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про бабусю-хіпстера з Луцька, яка завойовує Instagram. Жінку навіть запрошують читати мотиваційні лекції жінкам, які призабули, що життя — кольорове і неповторне.

Два роки тому під час перегляду передріздвяної казки «Олє-лукойє» організатори збирали кошти для діток, які хворіють на невиліковні захворювання.

2014 року у цей день на залізничній станції у Ковелі зійшли з рейок 2 вагони з коксом та цистерна з рідким пеком, з якої витекло близько 500 літрів речовини. На щастя, обійшлося без жертв.

Другу перемогу на профейсійному ринзі Олександр Усик здобув 15 грудня 2013 року. Тоді йому вдалося колумбійського «Діаманта» Епіфаніо Мендозу.

Народилися:

Цього дня з’явилися на світ французький інженер-будівельник і архітектор Александер Густав Ейфель, український бандурист-віртуоз Василь Ємець, французький фізик, відкривач явища радіоактивності, лауреат Нобелівської премії Антуан Анрі Беккерель, польський лікар і лінгвіст, винахідник штучної мови есперанто Людвіг Заменгоф, український історик Микола Голубець, американський бізнесмен, нафтовий магнат («Ґетті Ойл»), один з найбагатших людей світу 1970-х років, власник найбагатшої приватної колекції картин Жан Поль Ґетті, український фізик Олекса-Мирон Біланюк, бразильський архітектор, автор плану забудови штучно створеного міста Бразиліа Оскар Німейр, перший голова Верховної Ради незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич, американський кіноактор Дон Джонсон(«Детектив Неш Бріджес», «Харлей Девідсон і ковбой Мальборо», «Бляшаний кубок»), письменниця, публіцистка, автор праць з історії фемінізму Соломія Павличко, українська спортсменка, гімнастка, срібна призерка Олімпіади 2000 року Оксана Цигульова, українська супермодель Сніжана Онопка, українська поетеса Юлія Бурковська.

Сталося:

1699 — Указом царя Петра I в Московії замість літочислення від «сотворіння світу» введено юліанський календар; відлік і святкування нового року перенесено з 1 вересня на 1 січня.

1880 — Харківське товариство водопостачання збудувало перший водогін у Харкові.

1915 — в американській газеті New York Times виходить стаття про геноцид вірмен в Османській імперії.

1932 — ЦК КП(б)У затвердив перелік 82 районів України, куди припинялося надходження промислових і продовольчих товарів за зрив планів хлібозаготівлі (початок «голодомору»).

1934 — у Києві, в підвалах Народного комісаріату внутрішніх справ УСРР (пізніше Жовтневий палац), за вироком виїзної сесії Військової колегії Верховного Суду СРСР були розстріляні 28 «членів» вигаданого чекістами «Об'єднання українських націоналістів», серед яких — українські письменники Дмитро Фальківський, Григорій Косинка, Кость Буревій, Олекса Влизько, Іван Крушельницький.

1939 — В Атланті відбулася прем'єра фільму Дейвіда Селзніка за участю акторів Вів'єн Лі і Кларка Ґейбла «Розвіяні вітром», поставленого за романом лауреата Пулітцерівської премії Марґарет Мітчелл. Стрічка відразу стала надзвичайно популярною, побила всі рекорди касових зборів і наступного року отримала 9 «Оскарів».

1964 — У Канаді прийнятий державний прапор із кленовим листом.

1995 — Європейський суд виніс рішення у так званій «справі Босмана», яка спричинила переворот у футбольній трансферній політиці.

2000 — В Україні остаточно припинила роботу Чорнобильська АЕС. Зруйнований в 1986 році реактор, що містив 66 тонн розплавленого ядерного пального і 37 тонн радіоактивного пилу, незважаючи на збудований захисний «саркофаг», продовжував випромінювати радіацію.

2000 — На знак протесту проти політики президента Леоніда Кучми на головній площі Києва учасниками акції «Україна без Кучми» були встановлені перші намети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus