USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

19 березня: події, факти, дні народження

19 Березня 2014 00:01
День народження 19 березня святкує журналіст інтернет-видання «Волинська правда» Костянтин Олексюк (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його з цим святом і бажає здоров’я, злагоди і успіхів у всіх починаннях.
Іменини за православним календарем святкують Максим, Костянтин, Федір, Аркадій, Юліан та Олена.

Наша хроніка:
Торік Луцький міський голова планував скасувати медичну реформу.

У 2011 році ми повідомляли про перший в історії волинського спорту вихід команди «Континіум-Волинь-ВНУ» до четвірки кращих чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги. А в 2010 році головний освітянин Луцька Сергій Калуш, котрого підозрювали в отриманні хабара, опинився на лікарняному ліжку.

19 березня 2009 року ми розповідали про те, як колишній міліціонер помстився інваліду, який відмовився продавати йому квартиру, добившись ув’язнення його доньки.

Народилися:
Цього дня народилися український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч Максим Рильський, український поет і перекладач, онук Миколи Вербицького, автора гімну «Ще не вмерла Україна», Марко Вороний, радянський льотчик-винищувач часів Другої світової війни Олександр Покришкін, перший митрополит відродженої 1921 року Української Автокефальної Православної Церкви Василій Липківський, визначна українська письменниця, громадська діячка Ліна Костенко, українська письменниця та художниця Емма Андієвська, російський поп-співак, народний артист Росії Валерій Леонтьєв, американський кіноактор, герой бойовиків Брюс Вілліс («Міцний горішок», «П'ятий елемент»), російський економіст і політик Єгор Гайдар, український футболіст, півзахисник київського «Динамо» і збірної СРСР Іван Яремчук, російський хокеїст, чемпіон світу Володимир Константинов, український музикант, фронтмен гурту «Мандри» Сергій Фоменко.

Сталося:
1917Києві відбувається 100-тисячна демонстрація під гаслами «Автономію Україні», «Вільна Україна у вільній Росії».

А наступного року за рішенням Центральної Ради 27 студентів, розстріляних більшовиками на станції Крути наприкінці січня, перепоховали на Аскольдовій могилі у Києві.

1953уперше по телебаченню показали церемонію вручення «Оскара».

Перше вручення премії «Оскар» відбулося 16 травня 1929 року в готелі «Roosevelt» в Голівуді. До 1953 року нагородження транслювалося по радіо. Перша документальна згадка імені «Оскар» відноситься до 1934 року, коли журналіст Сідней Скольські використав його, розповідаючи про Кетрін Хепберн, яка отримала статуетку в номінації «Найкраща актриса». Сама Академія стала використовувати це ім'я тільки з 1939 року.

1958у Страсбурзі відкривається перше засідання Європарламенту.

Парламент – одна з п'яти інституцій Європейського Союзу, асамблея представників його населення. Починаючи з 1979 року Європейський Парламент обирають прямим загальним голосуванням. Число місць у ньому кілька разів збільшувалося і досягло 785 починаючи з 2004 року; ці місця розподілені між країнами-членами відповідно до чисельності населення. Станом на 2009 рік кількість місць в парламенті складає 732. Найбільше місць в парламенті у Німеччини та Італії – 98 і 83 відповідно, найменше в Естонії та Люксембурзі – по 6 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus