USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

20 грудня: дні народження, події, факти

20 Грудня 2016 00:00
Сьогодні день народження святкують депутат Луцької міської ради фракції «УКРОП» Юлія Дацюк (на головному фото). Працівники Офісів розвитку кварталів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та депутати фракції «УКРОП» вітають її з цим святом. Бажають тепла, радості, достатку і любові, яка переповнює і приносить радість в життя! Оптимізму в житті, достатку та міцного здоров'я! Гарного святкування, цінних подарунків та сонячного настрою!

Також іменинники сьогодні начальник відділу по роботі з фізичними особами Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Світлана Синюк, оператор-монтажер Фонду Руслан Маюк, а також луцька писанкарка Ольга Кучма.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає їм миру і впевнених перемог. Нехай життя буде наповнене приємними моментами і буде щедре на добрих людей. Нехай завжди вистачає сил на реалізацію задуманого і удача завжди буде на вашій стороні.
Світлана Синюк
Світлана Синюк
Руслан Маюк
Руслан Маюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день солідарності людей, який присвячений Десятиліттю ООН по боротьбі за ліквідацію убогості. А ще 20 грудня професійне свято в українських міліціонерів.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня лучанин показав, якою може бути альтернатива новорічній ялинці.

2014 року 20 грудня у Луцьку відбулася «Зимова майстерня подарунків до свят». Виготовити власноруч подарунки до свят та допомогти онкохворим дітям лучани мали змогу під час заходу.

2013 року в цей день редакція показала кришталеві водоспади у льодовиках. Детальніше дивіться ТУТ.

Окрім того, в Луцьку представили рідкісні картини, невідомі раніше. Перлиною виставки назвали єдиний в Україні твір - роботу художника іспанського мистецтва XVII століття Хусепе де Рібери «Святий Ієронім».

У 2012 році лучанки здобули кубок України. ВК «Континіум-Волинь-Університет» у фіналі національного кубка з волейболу легко переміг «Сєвєродончанку» з однойменного міста та став володарем престижної нагороди.

Народилися:

Цього дня на світ з'явилися український етнограф Йосип Лозинський, українська піаністка Євгенія Барвінська, український мовознавець Михайло Худаш, український поет Микола Адаменко, український футболіст та тренер Василь Леськів, український політичний діяч Григорій Приходько, український історик Володимир Мельниченко, український поет-пісняр Мирослав Воньо, грецька та кіпріотська співачка Анна Віссі, південнокорейський кінорежисер Кім Кі Дук, український математик Володимир Семенов, український велогонщик, призер Олімпійських ігор Олександр Феденко, український борець греко-римського стилю, олімпійський чемпіон Олег Кучеренко, опорний півзахисник київського «Динамо» і національної збірної Хорватії Огнєн Вукоєвич, українська художниця-пастелісткаОлена Борисова.

Сталося:

1868 — У Львові засноване українське товариство «Просвіта».

1892 — Інженери Александр Браун і Джордж Стіллман з американського містечка Сіракузи (штат Нью-Йорк) отримали патент на пневматичні автомобільні шини. До цього шини робилися з монолітної гуми.

1906 — вперше «Кобзар» Тараса Шевченка виданий російською мовою.

1938 — американський інженер російського походження Володимир Зворикін, співробітник компанії Westinghouse Electronic Corporation запатентував два революційних пристрої — кінескоп та іконоскоп.

1984 — Компанія Bell Labs оголосила про завершення розробки мегабітного чіпа пам'яті, який міг зберігати більше мільйона біт електронних даних — вчетверо більше, ніж існуючі на той час чіпи.

1999 — Згідно з домовленостями із Португалією під юрисдикцію Китаю перейшла португальська колонія Макао — остання європейська колонія в Азії.

2000 — Парламент Великої Британії схвалив клонування людини, але винятково в медичних цілях.

2000 — У Нідерландах ухвалений закон, що дозволяє одностатеві шлюби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus