USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Благодійна майстерня подарунків – у Луцьку

20 Грудня 2014 18:10
Виготовити власноруч подарунки до свят та допомогти онкохворим дітям лучани мали змогу під час «Зимової майстерні подарунків до свят».

Вдруге «Зимова майстерня подарунків до свят» відбулася 20 грудня в «Ring DJ Cafe» у Луцьку. Організувала захід інтернет-спільнота «Портал для батьків Луцьк-мама».

Під час заходу майстрині проводили майстер-класи із виготовлення різдвяного янгола, іграшок з фетру, букетів з цукерок, еко-іграшок для ялинки, вітальних листівок, розпису печива, ліплення з солоного тіста, розпису глиняних фігурок тощо. Оригінальні подарунки власними руками виготовляли як діти, так і їхні батьки. Більшість маленьких учасників акції намагалася взяти участь у декількох майстер класах, до прикладу, виготовити різдвяного янгола та святкову листівку, а згодом розмалювати печиво або спробувати пошити іграшку із фетру. Відбувався захід в атмосфері домашньої майстерні та творчого відпочинку.

«Я завжди проводжу майстер-класи з «Луцьк-мамою» безплатно, а сьогодні це – хороший спосіб зібрати гроші для того, щоб віддати їх на добру справу. Дзвіночки я виготовляю сама, оскільки я керамік, а потім діти їх розфарбовують. Такий майстер-клас люблять не лише діти, а й дорослі», - розповіла майстриня Юлія Жолубак, яка організовувала майстер-клас із розпису глиняних виробів.
Під час заходу збирали благодійні внески у скриньки для пожертв. Зібрані кошти передали Благодійному фонду «Стопрак».

Адміністратор порталу «Луцьк-мама» Анна Гнатюк розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини, що на зимову майстерню напередодні новорічних свят збираються вже вдруге. Цьогоріч трохи змінили принципи заходу – зазвичай, майстер-класи безплатні, але нині в країні дуже важкі часи, що особливо відчули фонди, які опікуються хворими дітьми. Нині більшість коштів йде на фронт, спільнота «Луцьк-мама» також займається допомогою військовим, шиючи балаклави вже впродовж трьох місяців.


«Я глибоко переконана, що війна – явище тимчасове і вона скоро закінчиться. Хотілося б привернути увагу громади Луцька до такої важливої справи, як допомога онкохворим дітям. Цей захід, на мою думку, хороший спосіб привернути до цього увагу», - зазначила Анна Гнатюк.

Майстрині надавали власні матеріали для майстер-класів. Окрім цього, паралельно відбувався ярмарок, у рамках якого кожен мав можливість придбати сувеніри, які раніше виготовили майстрині та їхні діти. Отримані від продажу новорічних сувенірів кошти також спрямовують у благодійний фонд «Стопрак».
Захід підтримали ПАТ «Теремно Хліб», ПП Дейна В.Ю., салон «Світ масажу», Студія Ожинка, ГО «Процвітання», майстерня «Марисина скриня» та депутат Луцької міської ради Роман Бондарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus