USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

23 березня: події, факти, дні народження

23 Березня 2019 00:00
23 березня святкує ювілей Віктор Матвіїшин. Дружина, дочка, рідні та близькі щиро бажають йому міцного здоров’я, активного довголіття, сімейної злагоди та достатку, професійних успіхів, здійснення мрій та бажань. Хай кожен день буде наповнений враженнями, радістю та позитивом!

Також святкує сьогодні завідувач відділення обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Юрій Валецький. Колеги бажають йому відмінного здоровя, невичерпної спраги до життя, щирих людей навколо.

День народження 23 березня відзначає лучанка Світлана Савич. Сини дякують їй за материнське тепло, бажають міцного здоров’я, родинного благополуччя, щасливого довголіття, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і добра. Дякуємо тобі, за те, що ти є!
Світлана Савич із сином
Світлана Савич із сином
Також день народження сьогодні відзначають один із засновників Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» Ілля Сметанін, екс-начальник кримінальної поліції у Волинській області Олександр Балицький та екс-начальник слідчого управління Національної поліції у Волинській області Анатолій Петрушин, колишній губернатор Волині Анатолій Француз.
Ілля Сметанін
Ілля Сметанін
Олександр Балицький
Олександр Балицький
Анатолій Петрушин
Анатолій Петрушин
Анатолій Француз
Анатолій Француз
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і бажає міцного здоров'я, життєвого позитиву та незламного духу.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні – Всесвітній день метеоролога.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня ми опублікували інтерв'ю з головним тренером луцької «Волині» про те, як пройшла підготовка до сезону, чому команду покинули кілька її вихованців, про нових футболістів «Волині» та перспективи розвитку дитячо-юнацького футболу.

Два роки тому заупокійну літію за митрополитом Ніфонтом відслужили в Свято-Покровському храмі. Прощаючись із покійним, прихожани говорили про нього, як про свого батька, і відхід Ніфонта у вічність вважають вкрай важкою втратою.

У 2016 році зі стели Героїв Радянського Союзу у Луцьку зняли таблички з іменами військових, щоб перенести їх в музей.

У 2015 році Волинські Новини підготували для вас фоторепортаж про весняні квіти.

Народилися:

Цього дня народилися німецький історик-пацифіст, лауреат Нобелівської премії миру 1927 року Людвіг Квідде, американський спортсмен, найкращий плавець початку XX століття, винахідник сучасного кролю Чарльз Деніелз, один із засновників Американської академії кіномистецтв, автор премії «Оскар» та її 11-разовий лауреат Седрик Гіббонс, американський психоаналітик, філософ, лідер неофрейдзиму Ерик Фромм, бандурист, актор-аматор Петро Гузій, український скульптор Галина Петрашевич, американська кіноакторка Джоан Кроуфорд, український радянський інженер, академік, конструктор авіаційних турбореактивних двигунів Архип Люлька, японський кінорежисер, продюсер і сценарист Акіро Куросава(«П'яний ангел», «Расьомон», «Сім самураїв», «Дерсу Узала»), радянський актор театру та кіно Арчіл Гоміашвілі (Остап Бендер у фільмі «Дванадцять стільців» Леоніда Гайдая), американський джазовий музикант, співак Джордж Бенсон, український актор театру і кіно Олексій Богданович, український письменник-фантаст, режисер Олег Ладиженський, український музикант, композитор, звукорежисер Богдан Либа, український спортивний журналіст та коментатор Роберто Моралес.

Сталося:

1839у бостонській газеті Morning Post вперше з’являється вираз O.K. (варіант – як жартівливо-помилкове скорочення фрази «oll korrect»).

Ця американська загальновживана фраза, що стала міжнародною, означає згоду; «так», «все в порядку; добре; правильно». З Америки поширилося по всьому світу. Цей вираз використовують для схвалення або підтвердження чого-небудь; в якості прикметника це може означати «модний, престижний, що відноситься до вищого класу», і, крім того, цей вираз використовують як вигуки: «є!, Йде!, Гаразд!, добре!». Згідно інформації асоціації Global Language Monitor (GLM), що спостерігає і фіксує поширення слів англійської мови по всьому світу, «OK» є найпоширенішим і загальновизнаним словом на планеті.

1876росіянин Петро Яблочкову Франції запатентував «електричну свічу» – попередницю лампочки.

Вона складається з двох вугільних блоків, приблизно 6 х 12 мм в перетині, розділених інертним матеріалом, на зразок гіпсу або каоліну. На верхньому кінці закріплена перемичка з тонкого дроту або вугільної пасти. Конструкція зібрана і закріплена вертикально на ізольованій підставці. При підключенні свічки до джерела струму, дріт згоряв, підпалюючи дугу. Дуга починала горіти, поступово з'їдаючи електроди і розділовий гіпсовий шар.

2001російська космічна станція «Мир» затоплена в Тихому океані після 15 років роботи на орбіті.

Базовий блок виведено на орбіту 20 лютого 1986. Потім протягом 10 років один за одним були пристиковані ще шість модулів. З 1995 станцію стали відвідувати іноземні екіпажі. Також на станції побувало 15 експедицій, з них 14 - міжнародних, за участі космонавтів Сирії, Болгарії, Афганістану, Франції (5 разів), Японії, Великобританії, Австрії, Німеччини (2 рази), Словаччини, Канади. В кінці 1990-х років на станції почалися численні проблеми через постійне виходу з ладу різних приладів і систем. Через деякий час уряд РФ, посилаючись на дорожнечу подальшої експлуатації, незважаючи на численні проекти порятунку станції, ухвалило рішення затопити «Мир». Всього на станції працювало 104 космонавта з 12 країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus