USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

24 червня: події, факти, дні народження

24 Червня 2018 00:00
День народження 24 червня відзначає випусковий редактор Інформаційного агентства Волинські Новини Ольга Кісель.

Колеги вітають Олю зі святом та бажають їй мати успіх на кожному кроці, ніколи не залишати впевнених позицій у житті, постійно рухатись вперед до своїх мрій та бажань. А за душевність, життєлюбність, відкритість і доброту доля винагородить тебе міцним здоров’ям, любов’ю і благополуччям. Нехай твої очі світяться щастям, нехай вдома чекає люблячий чоловік, а робота приносить лише радість! З днем народження!

Цього дня день народження святкує і Петро Лащук. Рідні та друзі вітають зі святом та зичать здоров'я, довголіття, щастя і добробуту, наснаги та натхнення, нових успіхів та звершень. Нехай Вас завжди супроводжують удача та оточують щирі люди!
Петро Лащук
Петро Лащук
Зі святом Богдану Іванюк вітають друзі та колеги з УБ. Чарівній іменинниці зичать життєвого позитиву при будь-яких обставинах, міцного здоров’я та успіхів у всіх починаннях. Нехай доля радує приємними сюрпризами, а життя буде сповнене нових вражень!
Богдана Іванюк
Богдана Іванюк
День народження сьогодні і у Віталія Дудинця. Рідні, друзі та колеги бажають йому міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях.
Віталій Дудинець
Віталій Дудинець
Юлії Савченко, яка святкує сьогодні день народження, бажають міцного здоров'я на багато років життя, успіхів, родинного щастя й добробуту, прихильності фортуни та здійснення всіх задумів!
Юлія Савенко
Юлія Савенко
24 червня день народження відзначають керівник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та голова правління ГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і бажає здоров'я, щастя, успіху та натхнення у справах. Благополуччя вам, миру та любові.
Петро Гоцалюк
Петро Гоцалюк
Роман Романюк
Роман Романюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Марія та Єфрем.

Наша хроніка:

У 2017 році ми писали, що парламент Великої Британії атакували невідомі хакери. Зазначається, що хакери намагалися отримати доступ до електронної пошти британських законодавців.

Два роки тому цього дня редакція розповідала історію про 16-річного хлопчика, який пише пісні про війну.

2015 року обрали нового ректора Луцького національного технічного університету, ним став став доктор технічних наук, професор, депутат Луцької міської ради Петро Савчук.

24 червня 2014 року Інформаційне агентство Волинські Новини писало про волинянина, який привіз «бронзу» з чемпіонату Європи. Максим Богдан здобув третє місце з метання списа на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Спортсмен із першої спроби метнув спис на 80,93 метрів.

2013-го у цей день Волинські Новини повідомляли, як у Луцьку відзначили міжнародний день скейтбордингу. Щорічно прихильники скейтбордінгу збираються разом покататися на роликовій дошці місцевими спотами, беруть участь у контестах та просто добре проводять час.

24 червня у 2012 році на «Луцьку десятку» приїхали з Лівану. Понад двісті спортсменів різного віку взяли участь у змаганнях, які відбувалися з нагоди Олімпійського дня бігу.

А у 2011 році фільм волинянина відзначили на всеукраїнському конкурсі. Волинські кіномитці привезли нагороду із Всеукраїнського фестивалю «Кіноетніка-2011», який відбувся в Чернівцях у рамках святкування 70-річчя з дня народження Івана Миколайчука.

Народилися:

Цього дня народилися український громадський і політичний діяч, педагог, літературознавець і письменник, перекладач Іван Стешенко, червоний командир часів громадянської війни Григорій Котовський, радянський актор Сергій Філіппов (Кіса Воробьянинов у комедії «12 стільців», лектор у комедії «Карнавальна ніч»), радянський рок-музикант, гітарист групи «Кіно» Юрій Каспарян, українська співачка, солістка Національного театру опери та балету Ольга Микитенко, український гімнаст, віце-чемпіон Олімпіади-2000 у командних змаганнях Руслан Мезенцев, аргентинський футболіст Ліонель Мессі.

Сталося:

1812армія Наполеона, найбільша військова сила Європи, що налічувала до 600 тисяч вояків, перетнула річку Німан і вдерлась на територію Росії

В червні 1812 Наполеон розпочав похід у Росію. Наполеон розраховував розгромити російську армію в генеральній битві недалеко біля західного кордон він не зміг розгромити армію Баркаля-де-Толі і примусити імператора Олександра І укласти мир. Наполеону довго не вдавалось нав'язати росіянам генеральну битву,армія ,ведучи бої, втяглась глибоко в Росію. В битві під селом Бородіно французи завдали поразки російським військам, але не змогли їх остаточно розгромити. Після битви французи ще зайняли Москву але так і не дочекавшись мирних пропозицій росіян Велика армія була вимушена розпочати відступ на захід, який завершився майже повною загибеллю його армії. Партизанська війна, російська армія і суворі морози призвели до повної катастрофи військ Наполеона.До Франції повернулось трохи більше 100 тисячі людей.

1947вперше офіційно повідомили про НЛО

У різних країнах існує безліч громадських самоврядних організацій та ентузіастів, які займаються реєстрацією та аналітикою явищ НЛО. Ставлення до НЛО офіційних структур двоїсте. У ряді випадків, коли широта спостережень та розголос серед громадськості і ЗМІ не залишає можливості промовчати про явище, влади та інші офіційні організації визнають явища і призводять пояснення їх появи техногенними причинами або невивченими аномальними природними явищами. У ряді інших випадків вони заперечують сам факт явища, що викликає у громадськості підозри і конспірологічні теорії про популярність світового уряду і засекреченість фактів проявів інопланетного розуму. Першим випадком офіційного визнання можливого інопланетного походження НЛО діючим державним діячем вищого рангу стало офіційне звернення на сесії Генеральної Асамблеї ООН у 1979 році президента Гренади. У числі президентів США, порівняно м'яке, що допускає таке походження НЛО теоретично (без підтвердження будь-яких випадків), висловлювали Джиммі Картер та Білл Клінтон. У той час як прибічниками інопланетного походження спостережуваних НЛО є тільки невелика частина науковців, офіційна наукова громадськість світу має широку програму пошуку позаземного розуму SETI, яка передбачає можливість виявлення діяльності позаземного розуму в рамках досліджень проявів цього технічними засобами в далекому космосі. З розвитком комп'ютерних технологій та інтернету в програмі стала вестися розподілена обробка інформації на тисячах простих користувальницьких комп'ютерах.

2011 — у Печерському районному суді Києва почався суд над Юлією Тимошенко у справі про укладення газового контракту з Росією 2009 року.

24 червня 2011 року над Юлією Тимошенко розпочався суд в так званій «газовій справі» за звинувачення в перевищенні влади та службових повноважень під час укладання газових контрактів з Росією (2009 року). Суд над Тимошенко викликав великий міжнародний резонанс; керівники країн Євросоюзу, США, Росії та інших;а також міжнародні правозахисні організації — неодноразово заявляли, що цей суд є «політично вмотивованим». 11 жовтня 2011 року суд визнав Тимошенко винною за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) і її було засуджено до семи років в'язниці із забороною займати державні посади протягом трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іменинниця Показати IP 24 Червня 2018 10:18
Дякую мої ВНівці))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus