USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

25 травня: події, факти, дні народження

25 Травня 2014 00:01
День народження 25 травня відзначають депутат Маневицької районної ради, екс-голова Маневицької райдержадміністрації Микола Миронюк (на фото) та журналіст Алла Лісова.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає здоров'я, добра, достатку.

Цього дня 1934 року з’явився на світ український письменник, волинянин Петро Мах. Його не стало 17 березня 2011-го.

Іменини за православним календарем святкують Денис та Герман.

Наша хроніка:

Торік ми інформували про те, як у Луцькому замку джазували під дощем. У джаз-фольк фестивалі «Музичні діалоги» взяли участь не лише українські виконавці, а й знаний польський перкусіоніст Томек Грохот з проектом «TOMEK GROCHOT Electric Machine».

2011 року ми інформували, що волинські спортсмени зайняли вісім призових місць на Чемпіонаті України з бойового самбо серед юнаків та молоді. У змаганнях взяли участь спортсмени двох провідних волинських клубів рукопашного бою – «Інсайт» та «Магістр», які здобули дві золоті та шість бронзових медалей.

25 травня 2010-го Верховний суд України поставив «крапку» в тривалому судовому протистоянні ковельського міжрайонного прокурора Сергія Масалова з міськрайонною газетою «Вісті Ковельщини» та депутатом Ковельської міської ради Ярославом Шевчуком. Колегія Волинського апеляційного суду ухвалила рішення - відмовити в позові та відшкодуванні моральної шкоди, а також стягнути з Сергія Масалова в дохід держави 2 017 гривень судового збору та 92 гривні судових витрат на користь Ярослава Шевчука

А 25 травня 2009-го у Луцьку відбувся найдемократичніший тенісний турнір. П’ятий турнір з тенісу серед аматорів «Кубок «Колібріс» зібрав рекордну кількість учасників із 10 областей України.

Народилися:

25 травня народилися американський авіаконструктор російсько-українського походження, творець перших російських літаків і перших американських гелікоптерів Ігор Сікорський, хорватський та югославський політичний, військовий і держаний діяч, президент Федеративної республіки Югославії Йосип Броз Тіто, український радянський драматург Олександр Корнійчук, італійський модельєр Альдо Гуччі, радянський нанайський співак Кола (Микола) Бельди («Увезу тебя я в тундру»), радянський льотчик-космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Георгій Гречко, російський і радянський актор театру й кіно Олег Даль («Пригоди принца Флорізеля»), російський і радянський актор і режисер Олександр Калягін (фільми «Прохіндіада», «Здрастуйте, я ваша тьотя»), президент Молдови у 2001-2009 роках Володимир Воронін, український держслужбовець, юрист, голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал, український футболіст Володимир Плоскина, російська поп-співачка й акторка, дочка Алли Пугачової Кристіна Орбакайте, українська тенісистка, гравець збірної України Марія Коритцева.

Сталося:

1502португальці в день Святої Олени відкрили острів, який назвали на честь святої

1996у Кошице словак Ю.Барбарічпротягнув на собі 327-тонний поїзд на рекордну відстань — 8,2 метра

2001у Сан-Франциско (США) з'явився новий вид палива для автомобілів — фруктовий бензин
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus