USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

26 жовтня: події, факти, дні народження

26 Жовтня 2020 00:00
День народження 26 жовтня святкує заступник Луцького міського голови та керуючий справами виконкому Юрій Вербич. Друзі, рідні та колеги зичать імениннику міцного здоров’я, творчої наснаги, процвітання, успіхів, добра, радості та здійснення задуманого. А ще - щирих посмішок, підтримки, людської вдячності та насичених кольорів життя!

Свято сьогодні й у відомого українського драматурга та письменника Володимира Лиса.

Талановитому митцеві зичать невичерпного джерела натхнення та успіхів у всіх починаннях. Нехай доля завжди буде до Вас прихильна, а негаразди обходять стороною. Кожен день нехай повниться веселим і милим відчуттям, гарним настроєм, задушевними зустрічами і плідною працею!

День народження цього дня також у завідувачки кафедри, професорки кафедри культурології та менеджменту соціокультурної діяльності ВНУ, докторки філософських наук Вікторії Головей, у керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, депутата Луцької міської ради Аркадія Соломатіна та в одного з лідерів ультрас ФК «Волинь» Тараса Третяка.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає їм здоров’я, благополуччя, мирного неба, світлих ідей і впевнених кроків. Вдалих починань та успіхів у житті! Нехай доля готує приємні сюрпризи, а кожен день буде сповнений новими враженнями.
Вікторія Головей
Вікторія Головей
Олександр Кватирко
Олександр Кватирко
Аркадій Соломатін
Аркадій Соломатін
Тарас Третяк
Тарас Третяк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми розповідали про те, як Луцька загальноосвітня школа 1-2 ступенів №11 – колегіум святкувала 45-ту річницю. Протягом цих років випускниками школи стали 5123 осіб, серед них 138 золотих та 78 срібних медалістів.

У 2018 волинянка Майя Москвич на Іграх нескорених виборола золото.

Вплив протестантизму на розвиток цивілізації та його поширення на Волині обговорювали у рамках науково-практичної конференції у стінах одного з луцьких вишів у 2017 році.

У 2016 цього дня редакція розповідала про те, як волиняни зможуть контролювати роботу поліції.

2015 року ІА Волинські Новини повідомляло про явку виборців в Україні під час місцевих виборів та як українці псували отримані бюлетені.

У 2014 році редакція розповідала про свято Гарбуза, що відбувалося у Луцькому зоопарку. Загалом участь у заході взяло трохи більше 20 дітей.

Круїз "Волині" по Волині описували у 2013 році. Рожище, Маневичі, Боратин та інші міста і селища області мали змогу прийняти команду Прем'єр-ліги на своєму полі.

Народилися:

26 жовтня народилися російський художник-баталіст Василь Верещагін, американський астроном, укладач Генерального каталогу зірок Льюїс Босс, український історик, ректор Харківського університету Дмитро Багалій, провідник анархістського руху в Україні в 1917-1920 роках Нестор Махно, італійський альпініст Акілле Компаньоні, український скульптор Іван Макогон, колишній президент Франції Франсуа Міттеран, українська актриса Ольга Матешко, президент Болівії Ево Моралес, український художник Анатолій Покотюк, український футболіст Олег Ящук, українська гандболістка, призер Олімпійських ігор Тетяна Шинкаренко.

Сталося:

1636 — Заснований Гарвардський коледж, що став в першій чверті XIX століття університетом, одним з найвідоміших в США і світі.

1795 — Здійснено третій (остаточний) поділ Польщі.

1810 — США анексують Західну Флориду.

1861 — Німецький винахідник Філіпп Рейс у Франкфурті продемонстрував свій винахід, який він назвав телефоном.

1863 — У Женеві утворений Міжнародний Червоний Хрест.

1863 — В Лондоні заснована Англійська футбольна асоціація.

1900 — У Нью-Йорку відкрита перша лінія метрополітену.

1938 — Фірма Du Pont розробила новий синтетичний матеріал — нейлон.

1938 — Августин Волошин призначений новим прем'єр-міністром автономного уряду Карпатської України.

1939 — Народні Збори Західної України у Львові ухвалили звернутися до Верховної Ради СРСР із проханням включити Східну Галичину і Волинь до складу Української РСР.

1944 — Війська США знищили японський флот в затоці Лійт на Філіппінах.

1947 — Проведена наймасовіша депортація українців із Західної України (близько 78 тисяч осіб).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus