USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

3 березня: події, факти, дні народження

3 Березня 2019 00:00
День народження 3 березня святкують генеральний директор ТзОВ «Гербор–холдінг», екс-депутат Волинської обласної ради Олег Борбелюк та голова Волинської обласної організації УТОС Юрій Симончук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів. А ще - благополуччя та щасливих моментів у житті. Нехай продуктивна робота приводить до успіху, нехай буде легко крокувати до своїх мрій.

Олег Борбелюк
Олег Борбелюк
Юрій Симончук
Юрій Симончук


Іменини за православним календарем святкують Анна, Василь, Лев, Віктор та Павло.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

3 березня відзначають всесвітній День письменника.

Наша хроніка:

Минулоріч ми повідомляли про лучанку, яка, доглядаючи за сином Ольги Фреймут, вдарила по обличчю дитину, якій не виповнилось і двох років. Зі слів няні, зробила вона це тому, що хотіла «дати здачі» дитині, яка нібито вкусила її.

2017 редакція розповідала про те, як волинських патрульних та дільничних поліцейських вчили ефективної взаємодії з громадою. Тренінг провели експерти Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) та Канадською поліцейською місією.

У 2016 році головне управління статистики повідомило про кількість упійманої на Волині риби. 771 тонна - це найвищий показник за останніх 20 років.

3 березня 2015 року редакція ІА Волинські Новини підготувала екскурсію небанальним Києвом: аби натрапити на щось незвичне, достатньо відійти на декількасот метрів від переповнених гостями столиці вулиць.

4 роки тому у Луцьку розпочали масово вирізати дерева. Міська влада оголосила про роботи з благоустрою міста, втім, жителі нарікали, що відбувається масове вирізування дерев. серед яких і багато здорових.

Народилися:

3 березня народилися американський винахідник, конструктор спальних вагонів Джордж Пульман, американський винахідник шотландського походження, творець телефонного апарата Александр Белл, український математик Олексій Погорєлов, український політик і журналіст, головний редактор газети «Вечірній Київ» у часи її перебудовчого розквіту Віталій Карпенко, румунський політичний діяч, президент Румунії у 1990–1996-му, 2000–2004 роках Іон Ілієску, популярна американська кіноакторка Джессіка Біл(«Техаська різанина бензопилкою», «Мобільний», «Легка поведінка»).

Сталося:

1669 - гетьман Дем'ян Многогрішний уклав угоду з московськими послами (Глухівські статті), яка обмежувала козацьку автономію та не дозволяла Україні самостійної зовнішньої політики.

1855 – на російський престол вступив Олександр II.

1861 – російський імператор Олександр II підписав маніфест про скасування в країні кріпацтва.

1866 – у Києві відкрито публічну бібліотеку (тепер – Національна парламентська бібліотека України).

1918 –у Брест-Литовському підписано Брестський мир – мирний договір між Радянською Росією з одного боку та Німеччиною, Австро-Угорщиною, Туреччиною і Болгарією – з іншого за участі України. Радянський уряд зобов'язався вивести свої війська з України і вирішити прикордонні питання з урядом УНР.

1944 – у Парижі дебютував на сцені співак Ів Монтан.

1955 – Елвіс Преслі вперше з'явився на телебаченні.

1959 – американці слідом за СРСР запустили свою першу космічну ракету «Піонер IV», яка стала другою штучною планетою Сонячної системи.

1978 –на кладовищі у містечку Веве (Швейцарія) викрали з могили останки видатного американського актора Чарлі Чапліна. Вони були знайдені через 11 тижнів поблизу Женевського озера.

1991 – у Латвії та Естонії відбулися референдуми, більшість учасників яких висловилася за вихід цих республік зі складу СРСР.

1994 – Україна і США підписали договір про дружбу і співпрацю.

1998 – глава компанії «Майкрософт» Білл Гейтс допитаний у Конгресі США з приводу звинувачень у монополізації комп’ютерного ринку.

1999 – Моніка Левінскі публічно попросила пробачення перед американцями за роль, яку вона відіграла у справі щодо імпічменту президента США Білла Клінтона.

2009 – Верховна Рада України 250 голосами (Партія регіонів, КПУ й частина БЮТ) звільнила Володимира Огризказ посади міністра закордонних справ – фактично за його жорстку заяву на адресу посла Росії Віктора Черномирдіна, котрий перед тим зневажливо відгукнувся про Президента України та стосунки між українськими лідерами. Формально ж ВР оцінювала дії МЗС щодо розгляду в Гаазькому суді справи про розподіл між Україною й Румунією континентального шельфу навколо острова Зміїний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus