USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

12 березня: події, факти, дні народження

12 Березня 2020 00:00
12 березня день народження святкує актриса театру «ГаРмИдЕр» Юлія Яцун.

Близькі, друзі та знайомі зичать чарівній іменинниці радості, яскравих емоцій, незабутніх вражень, гармонії, щастя та здійснення найзаповітніших мрій! А ще – залишатися завжди такою ж веселою та життєрадісною, щирою та чуттєвою!

Свято цього дня і у Катерини Матвійчук та Олега Кочкіна. Колишні колеги бажають їм гарного настрою, величезного щастя, достатку, хороших друзів і, звичайно ж, здоров’я. Нехай життя дарує побільше яскравих моментів, позитивних емоцій і збудуться всі найзаповітніші бажання!
Катерина Матвійчук
Катерина Матвійчук
Олег Кочкін
Олег Кочкін
День народження 12 березня відзначають директор Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука Олег Ковальчук, візажист Олеся Яцюк, волонтер та учасник АТО Олексій Кушнєр та телеведуча, уродженка Луцька Олена Абаза.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає ентузіазму, мудрості та оптимізму, терпіння, наснаги, радісних днів, незабутніх подій, яскравих почуттів, добробуту та родинного тепла, мирного неба і впевненої дороги вперед!
 Олексій Кушнєр
Олексій Кушнєр
Олена Абаза
Олена Абаза
Іменини за православним календарем святкують Михайло, Макарій, Степан, Петро, Тимофій, Юліан, Яків, Федір та Вікторія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

12 березня у Китаї – День висадки дерев. Кожен дієздатний громадянин у віці від 11 до 60 років повинен посадити і виростити від трьох до п'яти дерев на рік. Якщо посадити дерево з якихось причин не вдається, то необхідно виконати роботи еквівалентного обсягу - сіяння, культивація, прополка, обрізання дерев та інші подібні види робіт.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція розповідала, як у Волинській обласній інфекційній лікарні роблять ремонт, якого заклад не бачив 20 років.

Два роки ми повідомляли, що дев’ятикласника Максима Павловича з Ковеля, який врятував життя хлопчику, коли той провалився під лід на водосховищі, нагородили медаллю «За мужність та героїзм».

2017 редакція писала про те, що на Гаїті автобус врізався в групу людей. У ДТП загинули 34 людини, 17 отримали поранення.

У 2016 році цього дня несподівано і трагічно обірвалося життя волинського письменника Василя Гея.

2015 року ІА Волинські Новини писало, що українських художник Святослав Пащук, відомий як автор постерів у стилі пін-ап, намалював глибоко символічну картину, на якій зображені Ісус Христос та захисники Донецького аеропорту – «кіборги».

Перші «дембелі» АТО: Україна зустрічає своїх героїв – , писала редакція 2015 року.

Найбільшу у світі дримбу лучанам показали 2014. Репортаж Волинських Новин дивіться ТУТ.

У 2013 році волинське училище нагородили золотою медаллю. Діяльність Нововолинського училища відзначили золотом Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2013».

Також на Волині презентували виставку 77-річного митця. Тоді експозицію картин художника-самородка, мешканця селища Головне Панаса Сущика розгорнули у виставковому залі Любомльського краєзнавчого музею.

Народилися:

Цього дня народилися англійський філософ Джордж Берклі, британський хімік Вільям Перкін (відкрив синтетичні барвники), італійський письменник, публіцист і політичний діяч Габріель Д'Аннунціо, український радянський футболіст Іван Привалов, американський письменник-фантаст Гаррі Гаррісон («Сталевий щур», «Світ смерті», «Чума з космосу»), українська і радянська політична та громадська діячка, голова президії Верховної Ради Української РСР у 1984-1990 роках Валентина Шевченко, радянський кінорежисер Борис Дуров («Вертикаль», «Пірати XX віку»), грузинський оперний співак Зураб Соткілава, український політик, розвідник, генерал СБУ Олександр Скіпальський, американська акторка, співачка Лайза Мінеллі.

Сталося:

1229закінчення VI хрестового походу: згідно з мирним договором між султаном Єгипту аль-Камілом і імператором Священної Римської імперії Фрідріхом II Гогенштауфеном, Єрусалим, Назарет і Віфлеєм передано хрестоносцям в обмін на мир.

1241монгольські війська на чолі з ханом Субедеєм штурмом оволоділи укріпленим Верецьким перевалом в Карпатах.

1365герцог Рудольф IV заснував Віденський університет.

1496євреїв вигнано зі Сирії.

1633польський король Владислав IV затвердив Петра Могилу митрополитом Київським і Галицьким.

1812у Каракасі стався землетрус, який знищив місто та забрав життя 20 тисяч осіб.

1896 у Петербурзі в приміщеннях університету за допомогою винайденого Олександром Поповим приладу передано першу у світі радіограму.

1910футбольна збірна Англії розгромила команду Франції з рахунком 20:0. Нападник Дей забив 11 голів.

1913Канберра стала столицею Австралії.

1917 у Петербурзі відбулася 20-тисячна українська маніфестація під національними прапорами.

1922Грузія, Вірменія та Азербайджан сформували ЗРФСР, федеративну республику, що згодом ввійшла до складу СРСР.

1923після анексії Польщею Східної Галичини РНК УСРР надіслала ноту протесту урядам Англії, Італії та Франції.

1923 американський радіоінженер Лі Де Форестдемонструє «фонофільм» – перше звукове кіно, в якому звукова доріжка записана на стрічку з кінокадрами.

1928під час пленуму ЦК КП(б)У Лазар Каганович оголосив наркома освіти Олександра Шумського лідером українського буржуазного націоналізму.

1934в Естонії відбувся державний переворот. Було накладено заборону на всі політичні партії, диктатором став Костянтин Пятс.

1938Австрію приєднали до Німеччини (аншлюс).

1940закінчилася радянсько-фінська війна. СРСР не вдалося зробити Фінляндію радянською республікою.

1947президент США Гаррі Трумен висунув зовнішньополітичну програму («Доктрина Трумена»), згідно з якою Америка готова надавати допомогу усім «вільним народам» проти загрози комунізму; Туреччина та Греція отримували термінову допомогу.

1965в УРСР студенти Київського університету імені Тараса Шевченка (67 студентів стаціонару з 125) написали заяву до керівництва університету та Міністерства освіти з вимогою відновити на роботі шанованого ними викладача факультету журналістики Матвія Михайловича Шестопала, якого звинуватили в українському буржуазному націоналізмі. Серед організаторів заяви були Юрій Пархоменко, Яким Пальчик, Михайло Скорик, Станіслав Усенко. Студентів підтримали київські журналісти та деякі викладачі, зокрема працівник Укррадіо Віктор Полковенко із однодумцями. Вони також написали заяву на підтримку Шестопала, яку адресували в ЦК КПУ як випускники факультету журналістики. Студенти в коридорі, в аудиторіях протестували. Через кілька днів радіо «Свобода» передало інформацію про заворушення студентів-журналістів у Київському університеті. На підписантів листа стали тиснути, щоб вони познімали свої підписи, усіх, хто не погодився, потім відрахували з університету «за поведінку, не гідну радянського студента» — щоправда, з дозволом працевлаштування. Студентів виганяли з університету, а журналістів «опрацьовували» в парткомах. Серед декількох десятків із них тиск витримали лише троє: Віктор Полковенко, Степан Колесник і Володимир Творинський.

1968Маврикій здобув незалежність.

1992Україна встановила дипломатичні відносини з Кубою.

1999Чехія, Польща та Угорщина вступили до НАТО.

2000Папа Римський Іван Павло ІІ привселюдно вибачився за гріхи Католицької Церкви перед людством.

2004наказом голови Держкомспорту Росії В. Фетисова кіберспорт у Росії (вперше у світі) став офіційним видом спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus