USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Huawei втратила $10 млрд через санкції США

23 Серпня 2019 23:27
Китайська компанія Huawei Technologies Co. очікує, що вплив торгових обмежень США на її бізнес буде менше, ніж спочатку передбачалося, але компанія шукає способи замінити ключових американських постачальників.

Про це з посиланням на заступника голови Huawei Еріка Сюя повідомляє Bloomberg.

Обмеження на експорт технологій США, введені Вашингтоном, скоротять приблизно на $ 10 млрд річний виторг у підрозділі споживчих пристроїв Huawei, куди відноситься бізнес, пов’язаний з продажем смартфонів, повідомив Сюй.

Однак загальний збиток, завданий компанії, буде «трохи менше» первісної оцінки, яку давав засновник і CEO Huawei Жень Чженфей у червні. За його прогнозами, продажі Huawei в найближчі два роки можуть знизитися на $30 млрд.

Huawei продовжує розробляти альтернативи американським технологіям, необхідні для виготовлення її обладнання, повідомив Сюй на пресконференції.

У п’ятницю Huawei представила новий процесор Ascend 910, оснащений технологіями штучного інтелекту, який повинен скласти конкуренцію розробкам Qualcomm Inc. і Nvidia Corp. Раніше в цьому місяці компанія презентувала власну операційну систему (ОС) для смартфонів під назвою HarmonyOS. Ця ОС згодом може замінити Android у пристроях компанії в разі посилення американських санкцій.

За словами Сюя, Huawei також шукає способи замінити програмне забезпечення для проектування мікросхем, яке пропонують компанії Cadence Design Systems Inc. і Synopsys Inc.

Нагадаємо, у травні США внесли Huawei у «чорний список», оскільки, на думку американської влади, вона займалася збором розвідувальної інформації на користь китайського уряду. Ці звинувачення компанія неодноразово відкидала. В результаті діяльність Huawei на американському ринку була значно обмежена, незважаючи на те, що Вашингтон неодноразово продовжував ліцензії для американських компаній на ведення справ з Huawei терміном на 90 днів. На цьому тижні термін дії ліцензій був продовжений до 19 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus