USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Алкокартель Нестерука: крім фальсифікованої горілки депутат продає і вино

17 Березня 2018 16:26
Голова луцького осередку «Блоку Петра Порошенка», депутат міської ради Петро Нестерук, окрім неоподаткованої горілки, почав активно торгувати ще й низькоякісним вином.

Про це написав журналіст програми «Секретні матеріали» Тарас Середич на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цього року в «Секретних матеріалах» показали тіньові схеми прибутку цього депутата, який за сприяння правоохоронців труїть волинян незаконним алкоголем.

Нагадаємо, у квітні минулого року зі складів фірми «Полісся Трейд», що належать родині луцького депутата від Блоку Петра Порошенка Петра Нестерука, вилучили цієї вже відомої на Волині горілки майже на мільйон гривень. Це сталося після того, як журналісти купили на цьому складі десять пляшок горілки з підробленими акцизами. Зауважимо, перед цим таку ж горілку вдалося придбати у магазині «Гроно», що теж входить до мережі крамниць Петра Нестерука. Те, що акцизи на купленій журналістами горілці підроблені, підтвердили спеціалісти Рівненського та Волинського НДКЦ. Але, попри документальні висновки експертів та резонанс, справу тихцем зам’яли, а вилучену горілку на 800 тисяч гривень повернули власнику за рішенням суду.

У нинішніх матеріалах журналістського розслідування йдеться про розповсюдження продукції «Котовського винзаводу» у м. Одеса на території Волинської та Рівненської області підприємством з оптової торгівлі алкогольними напоями «Полісся-Трейд».

«Нещодавно я купив у луцькому магазині «Гроно» зразки міцного вина та портвейнів виробництва «Котовського винзаводу»: Кагор «Український десертний», «Портвейни 111» (Маринталь), «333» «Приморський» та «Південне міцне» для подальшого вивчення і дослідження акцизної марки на упаковці. Фахівець, до якого я звернувся, акцентував увагу на окремих деталях, хоча згодом і неозброєним оком стало помітно, що марка виготовлена в «кустарний» спосіб. Аналізом податкової звітності ТОВ «Полісся-Трейд» за 2017 рік встановлено, що жодних господарських відносин з ТОВ «Котовський винзавод» м. Одеса не мало. З достовірних джерел я дізнався, що основним постачальником котовських вин та портвейнів на «Полісся-Трейд» за цей період було одеське підприємство «Алкомікс» м. Одеса. Партнери діють за добре розробленою схемою ухилення від сплати податків та акцизного збору в особливо великих розмірах.

Щоб замаскувати злочинну діяльність, а саме торгівлю під акцизною групою товарів за «другою формою», та щоб не «світити» нечесного виробника вина, Петро Нестерук, в змові з представниками-менеджерами «Котовського винзаводу», проводять декілька офіційних поставок портвейну та вина на ТОВ «Полісся-Трейд» через фірму, яка має ознаки «транзитера» ТОВ «Алкомікс» м. Одеса на загальну суму 1 млн.454 тис.грн, виписавши всі необхідні для фінансово-господарської операції документи (договір, накладні, зареєстровані податкові накладні, товаро-транспортні накладні, сертифікати і т.п.), та провівши банківські розрахунки з постачальником.

В подальшому під ці документи на ТОВ «Полісся-Трейд» постачається необлікована продукція «Котовського винзаводу» в об’ємах відомих, напевно тільки Богові та начальнику управління, контролю за обігом підакцизних товарів у Волинській області Наталії Єловій. Весь «шмурдяк» за «чорну» готівку розповсюджується через менеджерську сітку ТОВ «Полісся-Трейд» в маленькі сільські магазини та бари, хоча ці «ароматні» та «якісні» вина реалізовуються і в мережі магазинів «Гроно».

Щоб остаточно уникнути підозр про те, що ТОВ «Полісся-Трейд» продавало портвейн та вино в «темну» та для балансу залишків продукції на своїх складах за адресами: м. Луцьк вул. Марценюка, 35, м. Рівне, вул. Млинівська, 23, депутат Петро Нестерук проводить повернення на ТОВ «Алкомікс» нереалізованої продукції, але тільки на папері та по податковому обліку.

Фіскальна служба вже давно повинна була б зацікавитись товариством «Алкомікс». Виходячи з попереднього аналізу його податкової та фінансової звітності за 2017 рік можна зробити висновки, що «Алкомікс» – своєрідне підприємство-«транзитер», оскільки суми податкового кредиту дорівнюють податковим зобов’язанням, а в деяких звітних періодах і перевищують.

Звісно, аби спокійно вести такий нахабний незаконний бізнес, без серйозних покровителів не обійтися. І схоже, Петра Нестерука прикриває сам губернатор Волині Володимир Гунчик та особистий опікун депутата – чиновниця ДФС Наталія Єлова. Чиновниця, яка зі скромною зарплатою, може дозволити собі годинник Rado за 100 тисяч гривень», - йдеться у дописі журналіста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 17 Березня 2018 16:56
При нормальній владі в якій є незалежна судова система цей горе-депутат,красувався б на світлині петенціарного закладу,а не АП...
Анонім Показати IP 17 Березня 2018 17:27
Скільки ви ще всього не знаєте про його теми а особливо і про горілчану
Анонім Показати IP 17 Березня 2018 17:28
Як стіни в складах за ніч ростуть теж не знають )))))
Совість Показати IP 17 Березня 2018 18:31
А Яручика на фото чого вирізали . Він теж тоді біля таблички фотографувався.....
Анонім Показати IP 17 Березня 2018 19:26
Бо апельсин поняв не х*й там рипатися
Анонім Показати IP 17 Березня 2018 19:54
Він вже в політиці не перший раз і розуміє то Петька з білої дороги зліз і думає я згоден бути головою міської партії а тепер напевно і жаліє
Кіт Показати IP 17 Березня 2018 20:34
Скільки можна ту тему мусолити, всі згадувані суб'єкти спокійнісінько далі при посадах, то нащо город городити, якщо нічого не можете зробити, аби воду каламутити без толку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus