USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Апартаменти для собак»: яким має бути притулок у Луцьку

3 Березня 2017 13:48
12,5 мільйона гривень – вартість проекту притулку для тварин у Луцьку. Нині тут збудували 2 приміщення.

Про це стало відомо під час звіту про діяльність КП «Ласка» за 2016 рік 3 березня.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук пояснила: притулок – місце для тимчасового утримання тварин, доки їм не знайдуть господарів. Загальний бюджет об’єкту – 12,5 мільйона.

Нагадаємо, йдеться про спорудження притулку європейського типу. В рамках проекту передбачене будівництво стерилізаційного центру, закриті вольєри, приміщення для карантину, ізолятор. Особливістю є стаціонарні вольєри для тварин, де тварини можуть гуляти, не залишаючи клітку.

500 тисяч гривень вже надало Міністерство екології та природних ресурсів України. Обіцяли продовжити фінансування і наступного року, якщо 200 тисяч виділять на притулок з бюджету Луцька. Після чого нададуть ще від 1 до 2 мільйонів.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук свого часу розповідала, що 50 тисяч фунтів стерлінгів грантових коштів планують отримати в грудні для будівництва першого корпусу. 200 тисяч євро хочуть отримати від ґранту транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Проте, безпосередньо на будівництво зможуть залучити не більше третини цих коштів. Є можливість отримати грант на ще 150 тисяч євро по програмі animal-терапії. З цих коштів можна буде залучити на будівництво теж 30%.

Переможцем тендеру на будівництво притулку для безпритульних тварин стало підприємство ПАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536», чия пропозиція була нижчою, ніж у конкурентів.

Так, уже звели ізолятор для тих тварин, у кого є підозра на сказ, площею 144,9 метра квадратних, та збудоване поруч приміщення для тимчасового зберігання трупів, де є й морозильна камера. Наразі тривають внутрішні роботи.

Крім цього, на території має постати стерилізаційний корпус, де буде операційна, оглядовий кабінет, вольєри для післяопераційного утримання. Тут тварин лікуватимуть.

Другий корпус – будівля, де кожна собака матиме власні «апартаменти» - вольєри, і зможе в них розміститися. Корпус має бути побудований так, щоб тварин можна було вигулювати і всередині приміщення. Саме тут чотирилапі чекатимуть на нові родини. В цьому корпусі також буде маніпуляційний кабінет, де тваринам, щоб їх не переносити, зможуть робити вакцинацію, та здійснювати огляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
def Показати IP 5 Березня 2017 13:53
" та збудоване поруч приміщення для тимчасового зберігання трупів, де є й морозильна камера." ЦЕ ПРОСТО ЖАХ...!!! Цікаво це ж скільки собак помирає в притулку кожен день що потрібне ціле приміщення для тимчасового зберігання трупів...((((( ніхто про це не задумувався ...???? Ось реальна картина що відбувається з собаками і куди вони пропадають після відлову "Ласки"...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus