USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Білорусь укріплює кордон на межі з Волинню

19 Вересня 2016 09:29
Білоруські прикордонники Пінського прикордонного загону зміцнюють державний кордон на ділянці протяжністю близько 300 кілометрів.

У Столінського районі, одному з найбільших в Білорусі за площею, в південно-східній частині якого на десятки кілометрів простягаються важкопрохідні Ольманскіе болота, військовим сприяють громадські організації, – повідомляє «Вечірній Брест».

За декілька кілометрів від кордону зводиться комплекс інженерних споруд. Це контрольно-слідова смуга шириною 25 метрів і паркан з сітки зварної з встановленими на ньому відеокамерами і сигналізаційні обладнанням.

На питання журналіста, чи пов’язане настільки затратне облаштування кордону з бажанням України вступити в НАТО і Євросоюз, прикордонники відповідають, що роботи ці планові та узгоджені на міждержавному рівні.

«Кордон зміцнюється зовсім не для того, щоб відгородитися від сусідів. Перш за все, стоїть завдання забезпечити безпеку наших громадян», – каже помічник командира Пінського прикордонного загону по роботі зі ЗМІ Михайло Бут-Гусаім.

Як раніше повідомлялося, під час проведення білорусами демаркаційних робіт на кордоні з Любешівським районом Волині виник конфлікт: сусіди, стверджують волинські селяни, відібрали в України чималі площі території. Також місцеві мешканці говорили про екологочну катастрофу.

ЧИТАТИ ЩЕ: МЗС ВІДРЕАГУВАЛО НА ПОДІЇ У ВЕТЛАХ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
За ПВ Показати IP 19 Вересня 2016 15:03
Прошли выборы по 23 округу и тишина в Ветлах. Никому нет больше дела до демаркации и территориям, которые забрали себе белорусы. Всё, патриотизм на этом закончился?
Ветлы Показати IP 20 Вересня 2016 10:04
Миша Кирилюк и Люба Павлик подзаработали, людей взбудоражили, а сейчас бабло подсчитывают своё.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus