USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Боротьба з наркозлочинністю на Волині – паралізована

11 Травня 2016 17:29
Через правову колізію в законодавстві про Національну поліцію боротьба з незаконним обігом наркотиків на Волині зводиться до затримання наркоманів та вилучення психотропів, які знаходять під час обшуку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, 11 травня.

Тимчасово виконувач обов’язків начальника Волинської Національної поліції області Анатолій Петрушин заявив, що з набуттям чинності нового закону про Національну поліцію в її органах створили декілька структур, які підпорядковуються безпосередньо Києву. До них, зокрема, належать і підрозділи з протидії наркозлочинності.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО ПРОДАЄ ЛУЧАНАМ НАРКОТИКИ: ЖУРНАЛІСТИ ЗРОБИЛИ «КОНТРОЛЬНУ ЗАКУПКУ»

При прийнятті закону законотворці визначили два принципи побудови системи органів: центральний та місцевий, в той час не передбачивши міжрегіональний. Відтак, є колізія, через яку відомство не може повною мірою виконувати покладені на нього обов’язки.

Зі слів Петрушина, наразі пропрацьовують механізм, аби щоб вищезгаданий департамент міг здійснювати повний комплекс заходів, в тому числі оперативно-розшукові дії.

«Зараз боротьба з незаконним обігом наркотиків звелась до того, що просто затримуємо наркоманів, вилучаємо в них наркотики. Можливості проводити контрольні закупки та оперативні заходи немає», - підсумував Петрушин.

Як повідомляв у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Кива, через відсутність змін в законодавстві нещодавно реформована структура, яка бореться з наркозлочинністю, не має можливості повноцінно працювати. Разом з тим, у відомстві переконують, що співпрацюють з іншими відділами, щоб розкривати злочини. Це стосується і популярного нині продажу наркотиків через інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
бе Показати IP 11 Травня 2016 18:00
чи тільки на Волині та чи й боролись до цього? та це ще й бізнес- то чи будуть боротись ?
Нос Показати IP 11 Травня 2016 22:25
А в 90-х у нас был интерес кто кого переиграет,щас ментов нету єто тоже не к добру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus