USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бойовики замітають сліди злочину за допомогою важкої артилерії

28 Липня 2014 20:20
Українські військові не проводять військової операції на місці падіння малайзійського літака "Боїнг 777" через заборону на використання зброї, однак бойовики обстрілюють місце падіння літака, щоби приховати сліди трагедії.

Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко на брифінгу в Києві в понеділок. Про це інформує «Українська правда».

"У нас є інформація про те, що бойовики час від часу обстрілюють місце падіння літака, зокрема з мінометів та артилерії, щоб знищити докази", - сказав він.

При цьому Лисенко повідомив, що українські сили АТО підійшли вже ближче до місця падіння літака з південного боку, хоча саме місце авіакатастрофи й надалі перебуває під контролем бойовиків.

Коментуючи заяви про те, чому сили АТО досі не зайняли цю територію, Лисенко пояснив, що, по-перше, саме місце знаходиться в низині й не є стратегічно важливим для подальшого просування сил АТО і знищення супротивника.

Крім того, він нагадав, що українським військовим заборонено вести бойові дії в радіусі 40 кілометрів, щоб не заважати роботі експертів.

Як відомо, в ООН заявили, що пасажирський літак Боїнг777 "Малайзійських авіаліній" був збитий, і це може бути розцінено як військовий злочин.

17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". Згідно з даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

Згідно з повідомленням українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

ЗРК "Бук" створені для знищення швидкісних військових літаків на великих висотах.

Ракети із комплексів "Бук" не влучають в літак безпосередньо. Ракета наздоганяє літак та вибухає поруч із ним, створюючи велику хмару шрапнелі.

Напередодні бойовики не допустили групу міжнародних експертів і працівників ОБСЄ до місця падіння малазійського "Боїнга 777" в Донецькій області. Українська армія впритул наблизилася до місця аварії, але активних бойових дій у цьому районі не провадить.

Під час прес-конференції в понеділок так званий виконувач обов'язків глави "уряду" "ДНР" Володимир Антюфєєв заявив про те, що представники місії ОБСЄ не можуть потрапити на місце катастрофи через бойові дії, що там тривають. Нагадаємо, Антюфєєв замінив самопроголошеного "прем’єр-міністра" так званої ДНР Олександра Бородая, який втік до Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Теперь Показати IP 28 Липня 2014 20:49
Теперь я точно знаю, кто сбил Боинг...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus