USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

БПП дурить волинян, заявлючи про перемогу на виборах в ОТГ

8 Листопада 2017 17:12
29 жовтня відбулися вибори голів та депутатів в об’єднані територіальні громади, проте політичні баталії не стихають. А все тому, що партія «Солідарність» відверто приписала собі більшість новообраних голів ОТГ. Однак деякі з них інформацією про таку підтримку БПП здивовані.

Представники провладної партії заявляють: саме їхні кандидати на посади голів ОТГ виграли вибори – про це вони написали на офіційній сторінці волинського осередку БПП «Солідарність» у соцмережі Facebook. Щоправда, більшість новообраних голів громад кажуть: їх порошенківці не підтримували.

– У першу чергу нас підтримував нардеп Ігор Гузь, а до виборів ми працювали з партією УКРОП, – каже голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка.

– Коли балотувалася на посаду голови Жидичинської ОТГ, то заручилася підтримкою кандидатів у депутати від політичної сили УКРОП. А «Солідарність» симпатизувала нашій чинній голові Юлії Дащук, – розповідає голова Жидичинської ОТГ Галина Матвіюк.
За підтримки УКРОПу пройшли 11 голів об’єднаних територіальних громад. Зокрема, у Боратинській ОТГ перемогу здобув Сергій Яручик, у Іваничівській ОТГФедір Войтюк, у ГоловненськійМикола Демидюк. У Велимченській ОТГ перемогла Анастасія Павлович, у Жидичинській – Галина Матвіюк, у Смідинській – Оксана Піцик.

Ігор Пальонка здобув впевнену перемогу у Зарічненській ОТГ. У Копачівській ОТГ переміг Олександр Совтис, в Оваднівській ОТГСергій Панасевич, у Цуманській ОТГАнатолій Дорошук, у Луківській ОТГ перемогу здобув Анатолій Климук.

– З боку «Солідарності» відбувається маніпулювання свідомістю волинян, тому що вони хочуть показати, що мають підтримку, попри те, що ця підтримка міфічна. Після виборів в ОТГ наша політична сила завжди підтримувала і буде підтримувати всіх голів громад. Бо є випадки, коли влада висувала й підтримувала кандидата, а після того, як він переміг, на жаль, з ним ніхто не працює. І в Прилісненській ОТГ Маневицького району, попри те, що кандидат ішов за підтримки «Солідарності», єдина політична сила, яка працює з ОТГ та її головою, – УКРОП. Ми підтримуємо тих голів, які хочуть працювати і розвивати свою громаду, – підкреслює голова Волинської регіональної парт­організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов.

За словами голів об’єднаних громад, на вибори вони йшли самовисуванцями, адже добре знали, який адміністративний тиск їм може влаштувати влада. А дехто, як-от депутат Волиньради, член партії «Солідарність», а тепер і голова Любешівської ОТГ Олег Кух приховав від виборців свою партійну приналежність. І це – яскравий приклад того, що навіть партійці не вірять у перемогу власної партії.

До слова, волиняни довірили УКРОПу 123 депутатські мандати в об’єднаних громадах. Тоді як від порошенківців пройшов лише 31 депутат. Такий розрив у цифрах ясно дає зрозуміти, що ані кандидати, ані партія влади не мають підтримки у волинян. Та цей факт аж ніяк не заважає партійцям «Солідарності» обдурювати волинян, привласнюючи чужі заслуги та чужий авторитет.

Анна Волощук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus