USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Будівництво на території собору у Луцьку назвали незаконним

11 Листопада 2016 23:03
Зведення торговельного павільйону поблизу брами Свято-Троїцького кафедрального собору здійснюють без жодних дозволів, - стверджують архітектори та краєзнавці.

Про це йшлося під час засідання круглого столу «Сучасний образ історичного Луцька: проблеми і перспективи» 11 листопада.

Учасники засідання обговорили питання будівництва нового об’єкту поблизу Свято-Троїцького кафедрального собору.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв повідомив, що раніше відхилили проект будівництва триповерхової будівлі на цій ділянці, а павільйон, який зводять нині, будують самочинно. Про це він повідомив в інспекцію держархбудконтролю, а в інспекції відповіли, що не можуть знайти того, хто здійснює будівництво, тож звернуться в СБУ для того, щоб знайти забудовника.
Своєю чергою, краєзнавець Ігор Левчук зауважив, що на цій території розташовані дві пам’ятки національного значення. Наразі матеріали передали в прокуратуру та очікують відкриття кримінального провадження. Так, торік вдалося зупинити будівництво двоповерхового магазину на місці розарію (ліворуч від вхідної брами, поблизу кладовища). Цього літа проводили роботи екскаваторами праворуч від брами, де колись був розташований пам’ятник польським воякам, які загинули під час оборони Луцька від більшовиків. Наразі там зводять торговельний павільйон без жодних дозволів та паспорту прив’язки. З його слів, роботи на цій ділянці можуть проводитися лише за погодженням Міністерства культури, натомість у Міністерстві відповіли, що жодних погоджень не надавали. Він наголосив, що самобудом вважає також богословську академію, зведену на залишках кладовища. Такі будівництва створюють загрозу знищення комплексу монастиря бернардинів.

Нагадаємо, що нещодавно митрополит Луцький та Волинський Михаїл пояснював, що поблизу собору будують новий кіоск.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 12 Листопада 2016 00:08
Як так, це ж не МП, а КП, а вони ж святіші від святих! Предадуть анафімі, як пити дати.
Віктор до Василь Показати IP 13 Листопада 2016 10:13
Ваші брати в Почаєві таке саме тврять
Анонім Показати IP 12 Листопада 2016 06:25
Тепер, видно, совісті нема, як в одних, так і в других.... Жадоба до збагачення.....
га Показати IP 12 Листопада 2016 12:03
93-річна бабуся віддала бійцям АТО 2 тисячі євро, які їй виплатив німецький уряд як компенсацію за злочини, вчинені нацистами Волонтери оголосили акцію “Е-десятина”: вимагають від найбагатших декларантів поділитися з армією Чому мовічить ЦЕРКВА???????
123 Показати IP 12 Листопада 2016 12:47
Це все тільки слова. Дозволи є, документи є.
Лучанка Показати IP 13 Листопада 2016 12:18
Владико зупиніться, ви стали орендною канторою КП. Не ганьбіть мою Україну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus