USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чернець з Волині навчав військових капеланів у Києві

31 Жовтня 2015 10:50
Волинський чернець провів навчання військових капеланів. Про це інформують у прес-службі волинської Єпархії.

Ієромонах Макарій (Дядюсь), капелан батальйону ім. Сергія Кульчицького Нацгвардії України, насельник монастиря Святителя Миколая Чудотворця в селі Жидичин на Ківереччині, разом з іншими військовими священиками провели підготовку душпастирів, які відбудуть на ротацію в зону військових дій.

Захід проводився на території військової частини 3066 Києва в рамках першої міжнародної конференції «Організація духовної опіки, служба військового священика (капелана) в умовах збройного конфлікту» за участю військових капеланів країн-членів НАТО. У ній взяли участь представники різних конфесій України.

Учасники розглянули проблеми, які існують нині при впровадженні інституту капеланства. Це, зокрема, відсутність соціальних гарантій для військового священика і невирішеність питання оплати їх праці. Про це йшла розмова між священнослужителями та секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим.

«Нарешті починається робота з капеланами із розумінням, що в них є потреба для нашого війська. І що нашому командуванню небайдуже духовний стан наших бійців», – зазначив о. Макарій у «Фейсбуці» з цього приводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus